Help, mijn Apple ID is geblokkeerd

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 19 juni 2017 10:43

Apple ID
How To

Een geblokkeerd account is altijd vervelend, maar als het gaat om een account waarin je een klein fortuin hebt geïnvesteerd, zoals je Apple ID. Een gemiddeld Apple ID is al snel een paar honderd euro waard, sommige accounts zelfs een paar duizend en je moet er toch niet aan denken dat je de toegang verliest tot zo’n account. De realiteit is dat dit eenvoudiger is dat je denkt.

Een Apple ID kan door Apple worden geblokkeerd wanneer het bedrijf vermoedt dat het account gehackt is, maar ook wanneer je zelf te vaak het verkeerde wachtwoord gebruikt. Tip om dit te voorkomen: als je je wachtwoord twee keer verkeerd hebt ingevoerd, ga dan voor de optie wachtwoord vergeten, in plaats van het nog een keer te proberen. Maar wat als je account écht is geblokkeerd? Dan is er nog geen nood aan de man.

Toegang tot Apple ID terugkrijgen

Om de toegang tot je Apple ID te herstellen surf je naar iforgot.apple.com. Vervolgens kom je op een pagina terecht waar je het e-mailadres kunt invullen dat geassocieerd is met je Apple ID. Daarnaast dien je de tekens in te vullen die worden weergegeven in het plaatje naast het veld Voer de tekens uit de afbeelding in. De reden hiervoor is dat Apple er zeker van wil zijn dat je een mens bent en niet een script dat probeert de toegang tot duizenden Apple ID’s te bemachtigen. Als je de code hebt ingevuld druk je op Ga door.

Apple ID

Als je tweestapsauthenticatie hebt ingesteld dan ontvang je een code op het vertrouwde apparaat dat je hebt ingesteld of een berichtje op je iPhone. Deze code dien je in te voeren op de site, waarna je je account kunt ontgrendelen en je wachtwoord kunt wijzigen. Heb je geen tweestapsauthenticatie ingesteld, dan heb je je wachtwoordnodig om je account te vergrendelen, of, als je dit wachtwoord niet hebt, het antwoord op je beveiligingsvragen. Daarna is de toegang tot je account hersteld, maar afhankelijk van de oorzaak van de blokkade is het wel belangrijk dat je je wachtwoord direct verandert.

1 Reactie(s) op: Help, mijn Apple ID is geblokkeerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 april 2018 16:52 Lara122
    En wat te doen als je zo slim bent en je het vertrouwde nummer bent vergeten ??
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.