Haal het maximale uit Spotify in iOS

Door: Richard Veenstra | 24 maart 2017 10:30

How To

Inmiddels heeft bijna iedereen wel een gratis of betaald abonnement bij een streaming muziekdienst. Het is makkelijk, relatief goedkoop en de database is zo enorm groot, daar kan geen cd- of vinyl-collectie aan tippen. Spotify is de grootste speler en de app voor iOS is erg handig. In de onderstaande tips lees je hoe je het maximale uit de app haalt.

Geluidskwaliteit verbeteren

Standaard streamt Spotify muziek van zijn servers naar jouw apparaat met een geluidskwaliteit waar je geen invloed op hebt. Is je verbinding slecht, dan kiest het automatisch een mindere kwaliteit. Ben je gesteld op de hoogste audiokwaliteit, ga dan naar Bibliotheek en tik op het tandwiel.

Selecteer Streamingkwaliteit en kies de optie Extreem. Dit garandeert een afspeelkwaliteit van ongeveer 320 kbit/s, voor de meeste mensen is dit bijna niet te onderscheiden van cd-kwaliteit.

De instelling Normaal is met ongeveer 96 kbit/s erg laag. Hoog heeft een streamingkwaliteit van circa 160 kbit/s, dit is de gulden middenweg.

Echte audiofielen kiezen voor de instelling Extreem. Hiervoor heb je wel een snelle internetverbinding nodig.
Kies voor Normaal onder Downloadkwaliteit als je niet zoveel vrije ruimte op je iPhone hebt.

Muziek downloaden voor offline gebruik

Eén van de grote voordelen van een Premium-abonnement van 9,99 euro per maand is dat je muziek kunt downloaden naar je iPhone of iPad voor offline gebruik. Je kunt maximaal 3333 nummers opslaan op je apparaat, maar het voordeel is dat je ten allen tijde nummers gemakkelijk kunt uitwisselen.

Het is handig om eerst te bepalen in welke kwaliteit je de muziek wilt downloaden. Belangrijk is hierbij uiteraard ook hoeveel ruimte je op je iOS-apparaat vrij hebt. Ga weer naar Bibliotheek / Streamingkwaliteit en selecteer één van de opties onder Downloadkwaliteit.

Normaal wordt muziek alleen gedownload als je een wifi-verbinding hebt. Wil je dat de app ook muziek downloadt via je dataverbinding, zet dan onderaan de optie Downloaden via mobiel aan. Je moet Spotify dan wel geopend houden en het scherm moet ontgrendeld zijn gedurende het downloaden.

Het nummer Animal van Sumera is nu volledig gedownload, je kunt er zelfs in het vliegtuig naar luisteren.

Heb je nu een leuk album gevonden dat je voor offline gebruik wilt opslaan, zet dan onder het artwork de schuif achter Gedownload aan.

Zodra er een groene pijl voor alle nummers staat, weet je dat het album of de single volledig naar je iOS-apparaat is gekopieerd.

Je kunt nu zonder wifi- of dataverbinding naar deze muziek luisteren, zelfs in het vliegtuig als je de vliegtuigmodus hebt geactiveerd.

Geluidsweergave configureren

Ben je niet tevreden over hoe Spotify je muziek afspeelt, dan ga je naar Bibliotheek / Afspelen. Standaard wordt een nummer eerst volledig afgespeeld voordat een nieuw nummer wordt gestart. Als je de schuif onder Nummers laten overlopen op bijvoorbeeld 5s zet, dan zal de laatste vijf seconden van een nummer in het volgende nummer overlopen.

De optie Audionormalisatie inschakelen houdt in, dat alle muziek ongeveer hetzelfde geluidsniveau heeft. Dit is standaard ingeschakeld zodat een modern album - dat normaal gesproken veel harder is gemasterd - op hetzelfde niveau wordt weergegeven als een oud album.

Tik op Equaliser om de geluidsbalans aan te passen. Zet de schuif achter Equaliser aan en kies één van de instellingen eronder. Je ziet dat de frequentiebalans bovenin verandert. Links zie je de lage tonen, rechts de hoge tonen. Wil je meer bas horen, dan moet je zorgen dat het bolletje bij 60Hz hoger komt. Je kunt ook zelf aan de bolletjes trekken om je eigen mix te maken.

Wil je geen systeemgeluiden horen, zet dan de schuif achter Bedieningsgeluiden afspelen uit. Autoplay is een handige functie als je wilt dat er muziek wordt gespeeld zodra je afspeellijst of album is afgelopen.

Laat nummers in elkaar overlopen door de schuif op bijvoorbeeld 5 seconden te zetten.
Met de equaliser pas je de geluidsbalans aan.

0 Reactie(s) op: Haal het maximale uit Spotify in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.