Geef je brein een boost met Memorado Breintraining

Door: Patrick Rijnders | 09 oktober 2016 07:58

How To

We vergeten allemaal wel een keer iets. Bij de een gebeurt dat wat vaker dan bij de ander, maar het is dan wel prettig dat er manieren zijn om ervoor te zorgen dat je geheugen een beetje een boost krijgt. Hiervoor is de Memorado Breintraining ontwikkeld. Natuurlijk, er zijn wel meer van dit soort appjes te vinden, maar bij deze app is er grondig nagedacht over manieren om het stof echt uit je hersenpan te blazen.

Beetje vergeetachtig?

Memorado, dat te verkrijgen is voor zowel iOS als Android, isniet zomaar een spelletje dat op een serie regenachtige middagen op een zolderkamertje in elkaar is geknutseld. Er heeft een team van neurowetenschappers hard gewerkt om van Memorado een app te maken waar je serieus mee aan je cognitieve vaardigheden kunt werken. Het is een Nederlandstalige app waarbij je spellen in 24 verschillende categorieën terugvindt, die allemaal een eigen deel van je hersens proberen te trainen. Deze spellen hebben allemaal 720 verschillende levels, dus je begrijpt, je kunt wel even vooruit met deze app. Lees ook: Nooit meer stress met deze 5 apps.

De spelletjes lijken op het eerste oog heel simpel. Maak een puzzeltje. Onthoud een aantal namen. Zoek de juiste symbolen bij elkaar… Het zijn eigenlijk minigames die je heel snel kunt spelen, maar die zonder dat je het in de gaten hebt je hersens een kleine boost geven. Het gaat daarbij om je werksnelheid, logisch denken, je concentratie en je reactievermogen. Het zijn dagelijkse trainingen die ervoor zorgen dat elk van deze verschillende eigenschappen van je hersens vooruit geholpen worden. Handig daarbij is dat je constant statistieken kunt bekijken, waarin dan te zien is hoe goed het nou eigenlijk gaat met je hersens. De mensen achter Memorado beloven dat je daadwerkelijk verbetering zult zien, binnen korte tijd zelfs. Ze zijn daarentegen ook slim genoeg om ons te vertellen dat het nog beter is om langere tijd met de app door te gaan, waar je natuurlijk het beste een betaald abonnement voor af kunt sluiten!

Oh jee, je moet wel een beetje aan je geheugen werken!

Gratis of betaald abonnement

Je hebt bij Memorado de keuze om de app gratis te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om met een van de betaalde abonnementen aan de slag te gaan. Als je liever niks wil betalen voor Memorado, dan kun je hier toch al heel aardig mee uit de voeten. Je kunt je dagelijkse trainingen doen en merkt weinig van een echte paywall. Toch is het zo dat je bij gratis gebruik van deze app minder snel vooruitgang gaat boeken. Met een premium abonnement ga je volgens het team achter Memorado 74 procent sneller vooruit dan wanneer je gratis met de app aan de slag gaat. Het is dus eigenlijk maar net wat je uit deze app wil halen.

Vind je het genoeg om rustig vooruitgang te boeken en heb je geen interesse in de premium features van Memorado, dan is het helemaal niet nodig om je credit card te trekken. Abonnementen zijn er meerdere uitvoeringen te krijgen. Het goedkoopste abonnement is een maandabonnement voor € 3,99, maar naarmate je een langer abonnement afsluit krijg je hier steeds meer korting op. Zo kun je ook kiezen voor een jaarabonnement, waar je dan € 29,99 voor neer moet tellen. Hier krijg je dan wel allerhande extra's voor, zoals de mogelijkheid om gepersonaliseerde trainingen te volgen, onbeperkt toegang tot alle verschillende spellen en nog meer premium functies.

Je hebt bij Memorado de keuze om de app gratis te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om met een van de betaalde abonnementen aan de slag te gaan.

Vloeibare intelligentie

Werken aan het geheugen is een hot item. Ziektes als Alzheimer zijn voor iedereen een schrikbeeld en als je daar dan iets aan kunt doen, dan moet je dat ook vooral niet laten. De mensen achter Memorado hebben flink wat ervaring met neurowetenschap en hebben die kennis ingezet om een app te maken die makkelijk te gebruiken is, er aantrekkelijk uitziet en ook daadwerkelijk effect sorteert. Door middel van onderzoek naar neuroplasticiteit zijn ze er achter gekomen dat breintraining een positieve invloed heeft op het werkgeheugen en het vloeibare geheugen. Zo leer je met dit artikel over Memorado niet alleen allemaal nieuwe woorden, die je er op een feestje af en toe tussendoor kunt gooien om te laten zien hoe up-to-date je bent met nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen, maar zie je ook dat er bij Memorado serieus is nagedacht over de beste manier om je hersens te trainen.

Dit is ook duidelijk terug te vinden in de app. Waar de spelletjes er mooi vormgegeven en vrolijk uitzien, sijpelt ook regelmatig door dat hier wel enig denkwerk aan vooraf is gegaan.

Je krijgt een indrukwekkend pakket aan statistieken voorgeschoteld, waarin je gedetailleerd kunt zien wat er allemaal nog goed werkt in je hoofd, en waar je eigenlijk wat meer werk aan zou moeten besteden.

Deze informatie kun je in de betaalde versie dan weer gebruiken om juist op die dingen te trainen.

Door middel van speciale tests kun je ook een beeld krijgen van de vooruitgang die je hebt geboekt.

Is Memorado de moeite waard

Goed, het is allemaal heel leuk dat Memorado wetenschappelijk is onderbouwd en dat je volgende keer niet je sleutels vergeet als je de deur uitstapt, maar is Memorado eigenlijk ook wel leuk om te spelen? Het blijft nu eenmaal een game en dan heb je toch wel enig speelplezier nodig om geïnteresseerd te blijven. Gelukkig zit het op dat gebied wel goed. De spelletjes laten je niet je adem inhouden van spanning, maar zijn interessant genoeg om door te blijven spelen. Er zit gelukkig veel variatie in de games die je tot je beschikking hebt en het heeft ook wel iets verslavends om in de statistieken te blijven kijken hoeveel vooruitgang je al hebt geboekt.

Daar komt bij dat de app nog meer functies heeft. Zo kun je met Memorado ook werken aan je mindfulness. Ben jij iemand die te veel blijft hangen in negatieve gedachten en zorgen? Dan kun je met deze functies ook hier aan werken. Natuurlijk is het ook wel zo dat negatieve gedachten minder worden als je concentratie een boost krijgt, maar het is een leuke extra die je toch zomaar even meeneemt. Het maakt van Memorado een app die de moeite waard is om eens te downloaden. Je kunt er per slot van rekening gratis mee aan de slag en dan kun je altijd nog kijken of je er geld in wil steken of niet.

0 Reactie(s) op: Geef je brein een boost met Memorado Breintraining

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.