Foto’s uitrekken met Stockphotos Upscaler

Door: Dirk Schoofs | 16 maart 2021 09:57

How To

Je kunt niet zomaar zonder kwaliteitsverlies foto’s groter maken omdat het programma dan op een of andere manier pixels moet toevoegen. Omdat de software daarbij moet gokken geeft zo’n vergroting vaak een onscherp resultaat. Stockphotos Upscaler kan toch uitstekend vergroten, omdat het gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie.

Uploaden

Stockphotos Upscaler is een webapp die een afbeelding tot acht keer groter kan maken, zonder dat die al teveel van de oorspronkelijke kwaliteit verliest. Het geheim van deze gratis toepassing zijn de neurale netwerken die de tool aanspreekt om deze aartsmoeilijke klus te klaren. Het gebruik is heel eenvoudig. Je bezoekt de website op https://upscaler.stockphotos.com en inloggen is niet nodig. De afbeelding die je laat vergroten mag niet groter zijn dan 2000 × 2000 pixels. Wij droppen in het vak Upload Image een png-afbeelding van 689 × 900 pixels die 628 KB groot is. Als je toch een grotere afbeelding probeert te uploaden, zal de tool het bestand weigeren. De tool verwerkt de png-, jpg-, webp- en bmp-indeling.

Upscaler maakt gebruik van een neuraal netwerk.

Beoordelen

Afhankelijk van hoe groot het afbeeldingsbestand is, kan het even duren voordat het plaatje is geüpload en verwerkt. Daarna gebruikt Upscaler zijn AI-algoritme om de afbeelding twee keer groter te maken dan oorspronkelijk. In het voorbeeldvenster krijg je een verticale regelaar om de kwaliteit van voor en na met elkaar te vergelijken. Die truc met de voorvertoning is boerenbedrog, omdat er maar één goede manier is om de scherptekwaliteit van een foto te beoordelen. Dat is de foto vergroten tot 100% zodat één pixel van digitale afbeelding overeenkomt met één pixel van je computerscherm. Hiermee willen we niet beweren dat Upscaler geen goed werk doet, maar om het resultaat goed te beoordelen moet je de na-afbeelding dus vergroten.

Downloaden

Met de opties aan de zijkant kun je kiezen om de afbeelding zelfs vier tot acht keer groter te maken. Daarbij kun je het resultaat verfijnen via de opties high fidelity, artefact removal (jpg-verstoring) en ironed out (gladstrijken). Selecteer de optie die je interesseert en klik op Enhance. Daarna kun je het resultaat downloaden. Er is ook een knop om de foto perfect op maat voor sociale media te snijden zoals Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter. Het resultaat van onze 8x-vergroting is een prachtige foto van 5488 × 7529 pixels, de oorspronkelijke foto hebben we in het originele formaat in de linkerhoek geplakt.

Onderaan de vergroting staat een banner, maar die kun je gemakkelijk wegsnijden.

0 Reactie(s) op: Foto’s uitrekken met Stockphotos Upscaler

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.