Facetime instellingen in iOS

Door: Ronald Smit | 16 februari 2019 13:42

How To

FaceTime is het standaardprogramma voor (video)babbelen in iOS en macOS. Het kent wat handige instellingen!

Apple's FaceTime tref je aan als een van de standaardapps in iOS en macOS. Je kunt ermee bellen en videobellen. Sinds kort is ook groeps(video)bellen mogelijk. En precies daar ging het ook even helemaal mis qua privacy eind januari. Een vervelende bug in de software zorgde ervoor dat zelfs als een gebelde persoon niet opnam, er via een trucje toch geluisterd kon worden naar de andere kant. Zelfs stiekem meekijken was in sommige gevallen mogelijk. Apple reageerde snel en zette de groepsfunctie vrijwel direct na de melding van de bug uit. Daarmee was het gevaar geweken. Een update van de software - die je mogelijk inmiddels al op je apparaat hebt staan tegen de tijd dat je dit leest - moet het probleem definitief oplossen. Hoe dan ook, het leidde bij ons tot een duik in de instellingen van FaceTime van iOS. En daar zijn best wat handige dingen te vinden. Start de app Instellingen en tik daarin op FaceTime. Allereerst is er helemaal bovenaan in het nu geopende paneel een aan/uit-schakelaar voor dit onderdeel te vinden. Zit je dus niet te wachten op gesprekken van contacten via FaceTime, dan deactiveer je FaceTime hiermee.

Stiekem foto's maken?

Als je met iemand aan het FaceTimen bent, kan de 'andere kant' in principe foto's maken vanuit de lopende videostream. Dat kan aardig zijn, maar bedenk daarbij wel dat gemaakte foto's ook tegen je gebruikt kunnen worden. Door de optie FaceTime Live Photos uit te zetten voorkom je - een beetje - dit probleem. Een beetje helaas, want zelfs als deze optie uit is, kunnen er nog wel gewoon screenshots gemaakt worden. En daarmee zijn dus alsnog FaceTime-momenten uit een live stream mee vast te leggen. Bedenk wat dat betreft dat er altijd wel manieren zijn om gesprekken - al dan niet voorzien van video - vast te leggen. Ook telefoongesprekken zijn als vanouds via de 'analoge weg' te bewaren. In het meest simpele geval bel je met de ene iPhone en zet je die op handsfree. Maak met een andere iPhone of digitale voicerecorder een opname en klaar.

Hier vind je de FaceTime instellingen

macOS

Ook FaceTime in macOS kent de optie om het maken van foto's te blokkeren. Start daarvoor FaceTime en klik in de menubalk onder Facetime op Voorkeuren en ziedaar! En dan geldt verder natuurlijk weer hetzelfde probleem, want screenshots blijven maakbaar... Last but not least zijn in zowel iOS als macOS ongewenste contacten te blokkeren (en eventueel ook weer te de-blokkeren).

0 Reactie(s) op: Facetime instellingen in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.