Elk uur een nieuwe achtergrond in OS X

Na een leuke vakantie kan het zijn dat je een foto wil instellen als bureaubladachtergrond. Of misschien heb je wel meerdere foto's en lijkt het je leuk om deze om beurten langs te laten komen. In OS X is het erg makkelijk om dat te doen.

Foto als bureaubladachtergrond via Foto's

Waar je voorheen nog in je instellingen moest duiken om een foto als bureaubladachtergrond te gebruiken, heb je tegenwoordig alleen nog maar de Foto's-app nodig. Open Foto's, selecteer een foto en druk op de deelknop (het vierkantje met het pijltje naar boven). Klik op Stel bureaubladafbeelding in om de foto op je desktop te zetten. Lees ook: Maak je foto's mooier in Foto's voor OS X.

© PXimport

Het is in de OS X-app Foto's heel makkelijk om een foto te gebruiken als achtergrond.

Map met verschillende foto's aanwijzen

Om een reeks foto langs te laten komen als achtergrond, maak je een map aan op je Mac met de foto's die je daarvoor wil gebruiken. Vervolgens ga je opnieuw Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging > Bureaublad en klik je op het plusteken. Voeg nu de map toe en vink vervolgens Wijzig afbeelding aan.

© PXimport

Meerdere foto's in een map geven je achtergrond een verfrissend tintje.

Hier kun je ook instellen hoelang een foto als achtergrond in beeld blijft voordat de volgende foto langs komt, eventueel aangeven dat je de foto's in willekeurige volgorde wil zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten