Dit moet je weten over Homekit Secure Video

Door: Wesley Akkerman | 22 september 2019 10:17

Netatmo slimme deurbel
How To

Nu we steeds vaker beveiligingscamera’s in huis ophangen, is het zaak dat de beelden veilig opgeslagen worden. Als Apple Homekit-gebruiker krijg je vanaf september toegang tot Homekit Secure Video. De manier waarop camera’s met Homekit-ondersteuning omgaan met de beveiligde verbinding zal dan veranderen. Je hebt hier tenminste iOS 13 voor nodig.

Met Homekit Secure Video wil Apple er in feite voor zorgen dat je video’s veilig zijn en niet zomaar in verkeerde handen vallen. Hoewel de beelden staan opgeslagen op de servers van Apple, kan het bedrijf er zelf niet bij. Alleen jij, als eigenaar van de beelden, of iemand die jij vertrouwt, kan toegang krijgen tot de opgeslagen video's. De beelden zijn namelijk end-to-end versleuteld en dat houdt in dat zelfs medewerkers van Apple niet kunnen meegluren, bijvoorbeeld omdat de politie daar om vraagt. De versleuteling wordt geregeld op een lokaal apparaat, zoals een iPhone, iPad, Apple TV-mediaspeler of slimme speaker Apple Homepod. Zo kan het systeem de beelden vooraf analyseren, zodat je weet of er een persoon, dier of auto in beeld is gevangen.

Dit heb je nodig voor Homekit Secure Video

Om gebruik te kunnen maken van Homekit Secure Video heb je tenminste een camera nodig die dit ondersteunt. Op moment van schrijven gaat dat om de Netatmo Slimme Video Deurbel en Logitech Circle 2 Wired. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig iCloud-abonnement. Bovendien moet je een Homekit-hub hebben, waar de beelden versleuteld worden (de hierboven genoemde apparaten). Hoewel Homekit Secure Video in principe een gratis dienst is, heb je wel een iCloud-abonnement van tenminste 200 GB nodig. Dit abonnement kost 2,99 euro per maand. Je kunt ook kiezen voor een abonnement van 2 TB, voor 9,99 euro per maand. Welke je kiest is niet heel belangrijk voor Secure Video, aangezien de ruimte niet gebruikt wordt voor de opgenomen beelden.

Allebei de abonnement geven je toegang tot tien dagen terugkijken. Dat betekent dat je tien dagen de tijd hebt om de beelden te bekijken en op te slaan. Het goedkoopste abonnement geeft je overigens de mogelijkheid slechts één camera te gebruiken, terwijl het duurde abonnement vijf camera’s ondersteunt – dat is eigenlijk het belangrijkste verschil. In de toekomst zullen er nog veel meer camera’s Homekit en vooral ook Homekit Secure Video gaan ondersteunen, waardoor je op een later moment misschien toch het duurdere abonnement moet aanschaffen.

0 Reactie(s) op: Dit moet je weten over Homekit Secure Video

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.