De Apple TV Remote-app instellen in iOS

Door: Chwhynny Overbeeke | 18 januari 2017 07:21

How To

Als je een Apple TV hebt, is het erg handig om de Apple TV Remote-app te installeren op je iOS-apparaat zodat je hiermee je Apple TV kunt bedienen. Hier leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

Met de Apple TV Remote-app kun je je iPhone of iPad gebruiken om je Apple TV te bedienen. Er kunnen meerdere iOS-apparaten aan een enkele TV gekoppeld worden, zodat verschillende mensen hun eigen afstandsbediening hebben. Bovendien kunnen er meerdere Apple TV's aan de app gekoppeld worden zodat je vanaf je iOS-apparaat apparaat verschillende apparaten kunt bedienen.

De app downloaden en instellen

Voordat je de app gaat downloaden, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat de software van je Apple TV en je iOS-apparaat helemaal up-to-date is.

Vervolgens kun je de Apple TV Remote-app downloaden en installeren in de App Store. Controleer na de installatie of je de meest recente versie hebt door in de App Store op Updates te drukken.

Zorg dat je iOS-apparaat en je Apple TV met hetzelfde netwerkverbonden zijn. Open de Apple TV Remote-app op je iOS-apparaat en selecteer de naam van je Apple TV.

Afstandsbedieningen

Heb je een 4e generatie Apple TV? Wacht dan totdat er een viercijferige code op het scherm van de TV wordt weergegeven. Deze code moet je invoeren in de app op je iOS-apparaat om de twee apparaten aan elkaar te koppelen.

Heb je een 2e of 3e generatie Apple TV? Wacht dan totdat er een viercijferige code op het scherm van je-iOS apparaat verschijnt. Ga dan op je Apple TV naar Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen en selecteer de naam van je iOS-apparaat. Voer vervolgens de viercijferige code in op de Apple TV om de twee apparaten aan elkaar te koppelen.

Nu ben je klaar om je iOS-apparaat als afstandsbediening voor je Apple TV te gebruiken.

0 Reactie(s) op: De Apple TV Remote-app instellen in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.