De mooiste Instagram krijg je met deze tips

Door: Stefanie Katzenbauer | 19 december 2019 10:15

foto maken smartphone
How To

Instagram behoort tot een van de meest gebruikte sociale media kanalen. Bij deze app draait alles om beeld. En dan het liefst mooie beelden. Dus of je nu post in je Instagram feed of juist alleen maar instastory’s post, dit zijn de beste Instagram tips.

Een mooie Instagram feed

Wil je een mooie, uniforme feed creëren? Zorg er dan voor dat je je Instagramfoto’s steeds op dezelfde manier bewerkt. Als je eenmaal een bewerking hebt gevonden die jij het mooist vindt, schrijf of sla deze dan op. Zo pas je deze makkelijk toe op de volgende foto’s.

Als je echt als een professional wil overkomen, kun je in het maken van je foto’s ook nog rekening houden met de kleuren van je omgeving. Fotografeer bijvoorbeeld alleen dingen of mensen met veel wit in de omgeving zoals witte muren of gebouwen. Zo creëer je eenheid.

Er zijn talloze bewerkingsprogramma’s voor foto’s. Vaak kunnen deze allemaal dezelfde standaard dingen zoals helderheid, contrast en scherpte aanpassen. Ook een filterset is voor veel bewerkingsapps onmisbaar. Gebruik bijvoorbeeld Snapseed, hiermee kun je niet alleen de standaard elementen bewerken en er een filter overheen gooien, maar ook dingen egaliseren, het perspectief veranderen of de kleurbalans aanpassen. Lees hier een uitgebreide handleiding van Snapseed. De Snapseed app is beschikbaar voor Android en iOS.

Bewerken met Google foto's

Hou je liever van een simpelere aanpak? Dan kun je een foto natuurlijk ook bewerken met Google Foto’s. Deze app heeft weinig poespas. Selecteer de foto die je wil bewerken en pas deze naar smaak aan.


Google foto's

Op Instagram worden foto’s meestal in vierkanten afgebeeld. Het kan daarom handig zijn om je foto alvast in een vierkant bij te snijden, al is dat niet noodzakelijk. In Google foto’s ga je hiervoor naar het vierkantje met de pijltjes eromheen. Je kunt zelf draaien en bijsnijden maar het handigste is het om een vaste vorm hiervoor te gebruiken. Tik links op de rechthoek met de stippellijn erin om deze vormen te openen en selecteer ‘vierkant’. De foto wordt nu automatisch in een vierkant weergegeven en je kan al slepend het beeld nog aanpassen. Als je klaar bent, tik je op ‘gereed’. Google foto’s slaat een kopie op van je bewerkte versie zodat het origineel ook nog steeds beschikbaar blijft. 

google foto's

Een mooie Instastory

Ook je Instastory biedt veel ruimte voor creativiteit. Er zijn meerdere apps beschikbaar waarbij je foto’s in een collage kan samenvoegen. De apps StoryArt en UNFOLD zijn hier voorbeelden van. Kies een format dat je aanspreekt. Let op dat sommige templates betaald zijn bij StoryArt en UNFOLD. Of dit het geval is, zie je aan het slotje naast de template.

In StoryArt voeg je simpelweg foto’s toe door op het plusje in het grijze vak te tikken. Vervolgens kun je de foto nog bewerken met een filter of andere aanpassingen. Voeg naar hartenlust tekst toe om je collage een extra persoonlijk tintje mee te geven. Zo heb je niet alleen een mooi plaatje maar ook nog leuke inhoud die je later zelf ook nog altijd terug kunt zien bij de historie van je instastory. 

Je kunt vanuit de app je collage opslaan of direct plaatsen op je instatory en/of Instagram.

StoryArt (Android/iOS)

UNFOLD (Android/iOS)

storyart

0 Reactie(s) op: De mooiste Instagram krijg je met deze tips

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.