Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Breng de rust terug in je Facebook-tijdlijn

Door: Harry Hol | 14 april 2017 11:34

None
How To

Als je een flinke vriendenlijst hebt op Facebook, is de kans groot dat sommigen ervan regelmatig minder leuke berichten delen. Als je even geen zin meer hebt in de kinderfoto’s van die ene vriend, in politiek of de pro’s en contra’s van homeopathie, kun je berichten van specifieke personen verbergen zonder dat je de digitale vriendschap helemaal verbreekt. Want dat geeft misschien nog meer gedoe dan even je Facebook-tijdlijn opschonen.

Specifieke discussies uitzetten

Het algoritme van Facebook probeert je tijdlijn te vullen met berichten waar jij interesse in hebt. Facebook leidt dit onder andere af van waar je op reageert. Als je eenmaal onder een bericht een reactie hebt geplaatst, blijf je meldingen krijgen als anderen dat ook doen. Het is gelukkig makkelijk om dit uit te schakelen. Naast het bericht zie je een open driehoekje dat naar beneden wijst. Klik daar op, en selecteer Meldingen voor dit bericht uitschakelen.

None
Als je even genoeg hebt dan de discussie hoef je hem ook niet meer te zien.

Mensen blokkeren

Vrienden van vrienden kunnen knap vervelend zijn. Als zij je lastig vallen in discussies onder berichten van je echte vrienden, kun je ze blokkeren. Hun reacties blijven zichtbaar maar ze kunnen jou niet meer ‘taggen’ door je naam te noemen. Dat scheelt weer notificaties. Klik op de naam van de persoon die je wilt verbergen. Je komt op zijn of haar profielpagina. Rechts, in de omslagfoto, zie je naast Bericht drie puntjes (…). Klik daarop en selecteer Blokkeren. De ander krijgt hier geen bericht van.

None
Blokkeren maakt mensen niet onzichtbaar, maar beperkt wel je contact met hen.

Ontvolgen zonder ontvrienden

Als je berichten van bepaalde Facebook-vrienden niet meer wilt zien, kun je de vriendschap definitief verbreken door te ‘ontvrienden’. Maar als je niet op een familiefeest wilt moeten uitleggen waarom je geen vrienden meer bent met die ene nicht of neef, dan kun je in plaats daarvan ook ‘ontvolgen’. Ga naar de profielpagina van degene die je niet meer wilt volgen. Naast de naam zie je Volgend. Klik daarop. Selecteer de onderste optie [naam] niet meer volgen. Vanaf dat moment komen zijn of haar Facebook-posts niet meer in je tijdlijn. De ander krijgt ook hier geen bericht van, en krijgt jouw berichten ook nog wel gewoon in zijn/haar tijdlijn te zien.

None
Ontvolg mensen die je tijdlijn vervuilen met vervelende of oninteressante berichten.

0 Reacties op: Breng de rust terug in je Facebook-tijdlijn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.