Blijf ook tijdens de vakantie op de hoogte van het weer

© PXimport

Blijf ook tijdens de vakantie op de hoogte van het weer

Geplaatst: 30 juli 2018 - 04:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Ronald Smit

Het weer is juist tijdens de vakantie - waar je toch vaak meer buiten bent dan normaal - best een dingetje. Houd jezelf goed geïnformeerd via daarvoor bedoelde apps.

Het weer in den vreemde is vaak een stuk moeilijker in te schatten dan thuis. Elke streek kent zo z'n eigen eigenaardigheden wat betreft weer. Zoals op sommige plekken een dagelijkse onweersbui aan het eind van de middag, of nu en dan een tornadootje. Om goed beslagen ten ijs te komen is een weerapp dan ook zeker geen overbodige luxe. We zetten de mooiste en handigste voor je op een rijtje. Ten eerste is er het nagenoeg onverslaanbare WeatherPro, al dan niet in HD-uitvoering. Beschikbaar voor zowel iOS als Android kan je kiezen uit een gratis weersvoorspelling of een betaalde variant a €9,99 per jaar of €2,99 voor drie maanden. De betaalde variant laat je verder vooruit kijken, een feature die puur en alleen voor vakantiegebruik waarschijnlijk niet zo heel hard nodig is. Wil je de app blijvend gebruiken, ook bij thuiskomst, dan is een abonnement zeer aanbevelenswaardig. Via een widget die je bijvoorbeeld op het beginscherm van je toestel plaatst heb je direct overzicht op wat er aan weer is te verwachten.

WeatherPro is een nauwkeurige en gedetaillerde app voor voorspelling van het weer

© PXimport

MeteoEarth

MeteoEarth (zie afbeelding bovenaan) voor iOS en Android is van dezelfde makers afkomstig. Los van de app is ook een webpagina met dezelfde functionaliteit beschikbaar. Dit keer wordt volop gebruik gemaakt van de grafische mogelijkheden die je apparaat (of pc) te bieden heeft. Je ziet in een oogopslag een uitgebreide weersvoorspelling met prachtige animaties. Je eigen weerman/vrouw in app-vorm. Ook deze is gratis in de basisuitvoering, via een abonnement voor dezelfde prijssetting als WeatherPro voeg je een langere termijn qua voorspelling toe.

Buienradar

Blijf je in Nederland, dan is er natuurlijk het overbekende Buienradar. Ook in appvorm voor zowel voor Android als iOS. In al de jaren dat dit systeem bestaat is het nauwelijks in vorm en functionaliteit veranderd. En dat is ook precies de kracht van Buienradar: het doet precies wat het moet doen. Je ziet de buien ruim op tijd aankomen en je kan je er (meestal) op voorbereiden. Handig en verstandig om mee te nemen bij fiets- en wandeltochten in eigen land.

Het aloude Buienradar blijft nog steeds een prima indicatie voor het weer in Nederland

© PXimport

Aardbevingen

Je denkt er als vakantieganger meestal niet zo over na, maar aardbevingen kunnen op je vakantiestek voorkomen. Helaas zijn deze seismische activiteiten nog altijd niet voorspelbaar, dus een app als Quakewatch (iOS) is een beetje mosterd na de maaltijd. Desondanks is het aardig om na te gaan hoe zwaar de aardbeving was die je voelde en waar het epicentrum lag. Ook valt te zien wat er zoal om je heen gaande is aan aardbevingen en aardschokken. Best interessant!

Met een beetje fantasie valt een aardbeving ook onder de noemer (lokaal) weer...

© PXimport

Meegeleverd

Voor de rest geldt dat de meeste smartphones en tablets van een huiseigen weervoorspeller zijn voorzien. De mate van nauwkeurigheid daarvan is erg afhankelijk van waar de weergegevens vandaan komen. De hier genoemde apps zijn volgens ons behoorlijk betrouwbaar en zullen je niet in de steek laten. Al is niets veranderlijker dan het weer (of een aardbeving) en kunnen zeer plaatselijke omstandigheden voor een onverwacht weereffect zorgen. Hou daar dus altijd rekening mee en zoek een schuilplaats als de lucht je niet helemaal bevalt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten