Beslis zelf waar je iOS apps geïnstalleerd worden

Door: Ronald Smit | 13 mei 2019 06:39

Apple iPhone Xs
How To

Als je meerdere iOS-apparaten in huis hebt - denk aan bijvoorbeeld een iPhone en een iPad - zul je merken dat een op het ene apparaat geïnstalleerde app ook op het andere verschijnt. Maar misschien wil je dat wel helemaal niet!

Standaard worden op al je iOS-apparaten - gekoppeld aan hetzelfde Apple ID - dezelfde apps geïnstalleerd. Ofwel: stel dat jij op je iPhone een navigatie-app installeert, dan verschijnt deze ook op je iPad. Grote kans dat je er daarop geen gebruik van maakt en de app dus weer verwijderd. Zonde van de opslagruimte immers om niet gebruikte apps zomaar te laten staan. Een dergelijk probleem doet zich ook voor als je op bijvoorbeeld jouw van een riante opslagruimte voorziene iPad wat Grote Games installeert. Die wil je niet ook op je iPhone met wellicht veel minder opslag hebben staan. Om nou te voorkomen dat je steeds opnieuw actie moet ondernemen qua verwijderen van 'ongewenste' apps, is het mogelijk om deze automatische synchronisatie uit te schakelen. Start daarvoor de app Instellingen en tik in het rijtje met opties rechts op iTunes en App Store. Onder de kop AUTOMATISCHE DOWNLOADS Zie je nu een aantal opties met daarachter een schakelaar. Om installatie van een op een ander apparaat gekochte app te voorkomen, schakel je de optie Apps uit. Ook kun je zo bijvoorbeeld het automatisch downloaden van gekochte muziek en boeken en audioboeken uitzetten. Zo luister je misschien wel via je iPhone naar muziek, maar nooit op je iPad. Waarom dan opslagruimte laten wegvreten door muziek?

Hier kies je wat wel en niet automatisch op al je iOS apparaten geïnstalleerd wordt

Automatische updates?

Om te voorkomen dat jouw iOS apparaat op een onhandig moment gaat herstarten om een systeemupdate te installeren is het verstandig om te checken of de optie Updates uitstaat. Daarmee voorkom je ongecontroleerd installeren van updates. Sowieso is updaten van welk apparaat dan ook zonder dat je daar zelf een oogje op houdt onverstandig. Stel dat je - om maar wat te noemen - iPhone in het holst van de nacht gaat updaten en er mislukt iets. Grote kans dat je dan 's morgens met een leeg getrokken - qua batterij - telefoon geconfronteerd wordt die mogelijk niet meer wil opstarten. Je moet het ding dan via koppeling aan een computer met iTunes weer tot leven zien te wekken. Kortom: bespaar jezelf de onzekerheden van spontaan geïnstalleerde iOS systeemupdates zouden we zeggen!

Geen gezeur meer

En nu je dan toch op dit specifieke instellingenpaneel bent aanbeland... Mocht je af en toe een beetje moe worden van apps die steeds maar weer om jouw beoordeling vragen, dan kun je de schakelaar achter Beoordelingen en recensies uitzetten. Geen app meer die daar voortaan nog om zeurt! Bedenk daarbij echter wel dat het soms best fair kan zijn om een beoordeling te geven; hoe beter een app scoort hoe groter de kans dat ie geïnstalleerd wordt. En daarmee wordt de kans groter dat een app-maker de betreffende app blijft ondersteunen.

0 Reactie(s) op: Beslis zelf waar je iOS apps geïnstalleerd worden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.