Automatische ondertitels onder je video's regel je zo

© PXimport

Automatische ondertitels onder je video's regel je zo

Geplaatst: 15 januari 2020 - 14:50

Aangepast: 24 november 2022 - 13:47

Evi Maquoi

Maak je vaak filmpjes en deel je die vervolgens via social media? Dan is het aan te raden om ook ondertitels toe te voegen. Zo kunnen je volgers je ook begrijpen als hun geluid gedempt is. Dankzij de Apple-app Clips krijg je automatische ondertitels in beeld terwijl je spreekt.Dat bespaart je heel wat gedoe achteraf.

App installeren

Clips is een app van Apple zelf en is dus enkel beschikbaar voor iOS. Je downloadt de app gratis in de App Store. Zodra je Clips opent, krijg je een korte introductiefilm te zien met de verschillende mogelijkheden. Ga verder met Aan de slag. Een account aanmaken is niet nodig. Je kunt meteen starten. Bovenaan in het scherm zie je het videovenster. Met de grote rode knop start je een opname. Met een knijpbeweging kun je heel eenvoudig in- of uitzoomen. Om van camera te wisselen, gebruik je de knop met de camera en dubbele pijl.

Speciale effecten

Dat kun je toch ook met de gewone Camera-app? Klopt! De meerwaarde van Clips zit in de speciale effecten. Ga bijvoorbeeld eens naar Scènes. Daarmee tover je jezelf plots naar een andere wereld. Een laboratorium met blikseminslagen, een bos vol dieren, Brooklyn Bridge, een 8bit-wereld … Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. De achtergrond wordt automatisch weggefilterd en je krijgt er ook nog een sausje met special effects bij. Via Posters voeg je desgewenst zelfs wat tekstuele effecten toe.

In slechts enkele kliks zit je in een andere scène. Een gevaarlijk laboratorium, bijvoorbeeld.

© PXimport

Geanimeerde bijschriften

Helemaal leuk is dat Clips livetitels kan weergeven. Met andere woorden: jij praat en de tekst verschijnt automatisch op het scherm. Om dit toe te voegen aan je clip volstaat het om op de knop met het tekstballonnetje links van de opnameknop te tikken. Vervolgens hoef je alleen nog even aan te geven waar je ondertitels mogen staan: onderaan, bovenaan, in het midden, … er zijn diverse mogelijkheden. Met de knop met de wereldbol selecteer je je taal. Vervolgens volstaat het om de opnameknop in te drukken en te starten met praten. De ondertitels verschijnen automatisch en foutloos in beeld. Achteraf kun je het fragment eventueel nog inkorten of muziek toevoegen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten