6 onmisbare tips voor de Berichten-app in iOS 10

Door: Richard Veenstra | 11 oktober 2016 13:16

How To

In iOS 10 is de Berichten-app op de schop gegaan en heeft de app een boel nieuwe functies gekregen. Naast handgeschreven berichten, bewegende tekstballonnetjes en persoonlijke krabbels kun je stickers en apps aan berichtjes toevoegen. We geven je 6 tips over wat je allemaal met de app kunt doen.

Tip 01 Bubbels, ballonnen en lasers

De Berichten-app in iOS 10 is erg leuk, we hebben er al even kort aandacht aan besteed in onze review. Om een berichtje een persoonlijke touch te geven, hou je voor het verzenden je vinger een seconde op de blauwe knop met de pijl. Lees ook: Siri-suggesties uitschakelen op je iPhone.

In het menu heb je de keuze uit vier manieren om je tekstbubbel te laten verschijnen bij je contactpersoon. Tik op Scherm en stuur je je berichtje bijvoorbeeld met een achtergrond vol ballonnen. Veeg naar rechts om een bericht met confetti, lasers, vuurwerk of vallende sterren te sturen.

Tip 02 Bewegende berichten aanzetten

Als je de bewegende berichtjes niet kunt activeren of als je contactpersoon jouw lasers en confetti niet ziet, kan dit te maken hebben met een instelling in iOS. Ga even naar Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid en tik op de optie Verminder beweging.

Als deze optie aan staat, moet je het uitzetten om de iOS-effecten te kunnen zien. Werkt dit niet, dan kun je nog even proberen om bij Instellingen / Berichten de optie iMessage aan en uit te zetten. Bij enkele gebruikers werkt ook dit nog niet, het is te hopen dat Apple voor deze gebruikers snel een update uitbrengt.

Tip 03 Snel terugsturen

Ben je te lui om een bericht terug te sturen, hou dan je vinger een seconde op een bericht totdat er een witte bubbel met zes opties verschijnt. Je kunt nu snel een hartje, een duimpje of de tekst Ha Ha als extra bubbel aan een chat toevoegen.

Deze toevoeging heet overigens een Tapback, je verwijdert een Tapback weer door een seconde op de tekstbubbel te tikken en de Tapback opnieuw te selecteren. Onderaan vind je bovendien de optie om een tekst uit een bubbel te kopiëren.

Tip 04 Handgeschreven berichten

Met de Berichten-app stuur je nu ook handgeschreven berichten. Je moet hiervoor wel even je iPhone in landschap-modus houden. Een paar opties worden onderaan het scherm weergegeven, maar leuker is het om je eigen tekst te schrijven. Zodra je op Klaar tikt, wordt je handgeschreven bericht naar het typvenster verstuurd.

Ben je niet tevreden, dan tik je op Herstel om de tekst opnieuw te schrijven. Wil je meer met de hand schrijven, tik dan op het pijltje rechts. Woorden kun je overigens ook makkelijk veranderen in emoji, hoe je dit doet lees je hier.

Tip 05 Persoonlijke krabbels

Voordat je een bericht typt, tik je op het grijze pijltje en kies je voor het hart-icoontje om een persoonlijke krabbel te versturen. Je ziet een zwart vlak in het midden met aan de rechterkant een paar tekenopties. Links tik je op de rode knop om een andere kleur te selecteren en in het midden maak je met je vingers een krabbel. Tik op de blauwe knop om de krabbel te verzenden.

Rechts vind je nog een paar andere manieren om iets te tekenen. Tik op één van de opties om te zien wat welke functie precies doet. Je kunt meerdere vingers gebruiken om andere effecten te tekenen, zo maak je bijvoorbeeld met twee vingers eenvoudig een kus. Wil je deze effecten op een video of foto toepassen, tik dan op het video-icoontje en maak schetsen tijdens of voor de opname.

Tip 06 Apps en stickers toevoegen

Als laatste kun je apps en stickers aan de berichten-app toevoegen. Tik op het app-icoontje en je ziet bijvoorbeeld een optie om een pas afgespeelde track van Apple Music te delen met je contactpersoon. Om meer apps te installeren, tik je op de vier grijze cirkels onderin en vervolgens op het plusje.

Er zijn gratis apps zoals Dubsmash, waarmee je lip-syncs aan je video's kunt toevoegen, of iTranslate, zodat je meteen een berichtje kunt vertalen. Andere apps kosten geld en leveren stickers, takenlijstjes of zelfs spelletjes voor de Berichten-app. Hier lees je meer over het gebruik van stickers.

0 Reactie(s) op: 6 onmisbare tips voor de Berichten-app in iOS 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.