Wat kun je met een Apple Watch?

Door: Justin Doornekamp | 27 november 2018 06:02

beste smartwatch
Blog

Voor horlogeliefhebbers is een smartwatch zoiets als vloeken in de kerk. De slimme digitale horloges verliezen volgens de puristen alle charme van een handgemaakt uurwerk en al die extra functies zijn vooral erg nutteloos. Is een smartwatch niet meer dan een overbodige gadget? Aan de hand van de Apple Watch keken wij naar wat je nu werkelijk kunt doen met een smartwatch.

Recent bracht Apple alweer de vierde serie uit van zijn populaire digitale horloge en daar mag je flink je portemonnee voor opentrekken. Met een prijskaartje van circa 430 tot 460 euro wil je wel zeker weten dat een slim horloge daadwerkelijk een toegevoegde waarde gaat hebben op je leven. Een miskoop komt je immers duur te staan.

Met de Series 4 krijg je ten opzichte van oudere modellen een nieuw design, betere prestaties dankzij de S4-chip en meer informatie over je hartslag. Voor menigeen zal dit waarschijnlijk geen reden zijn om direct naar de winkel te rennen, maar voor welke functies dan wel?

Een veel genoemd argument om een smartwatch te kopen, is dat je je telefoon vaker in je broekzak kan laten zitten en dat is wel zo sociaal. Op je horloge zie je alle notificaties die je normaal op je iPhone krijgt en bovendien zie je (letterlijk) in een handomdraai de meest nuttige informatie op je schermpje. Niet alleen vind je de tijd op je horloge, maar ook afspraken en het weerbericht.

Apple Watch 4

Geen dure sportcoach nodig

Een ander voordeel van een smartwatch, is dat je geen persoonlijke coach nodig hebt om fit te blijven. Het horloge meet vrijwel alles wat met je gezondheid en beweging te maken heeft. Zit je te lang stil, dan krijg je daar een melding van en ook over je hartslag, workouts en ademhaling krijg je meer informatie. De fitnesstracker wordt bovendien geprezen om zijn veiligheid en privacy. Vermoedelijk gaat Apple met het horloge in de toekomst nog meer focus leggen op sport en gezondheid.

De smartwatch is daarmee in tegenstelling tot jaren geleden geen nerdy gadget meer, maar echt een nuttig horloge, dat een fijne aanvulling vormt op je smartphone, en een belangrijke partner is op het gebied van gezondheid, fitness en communicatie. Maar onmisbaar? Zover zijn we nog helemaal niet.

0 Reactie(s) op: Wat kun je met een Apple Watch?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.