Waarom Instagram stopt met chatapp Direct

Door: Justin Doornekamp | 02 juni 2019 17:43

Blog

Instagram Direct is een feature waarmee je foto’s niet alleen met je hele netwerk kunt delen, maar ook met specifieke personen of groepen. En dat kan soms best handig zijn. Toch wordt de stekker uit de chatfunctie getrokken. Waarom eigenlijk?

Instagram Direct heeft altijd bestaan als een aparte applicatie. Daar wil Instagram nu een einde aan maken door Direct te integreren in de hoofdapplicatie. Waarom deze stap werd genomen is niet bekend.

In ieder geval zullen de makers van Snapchat er niet om rouwen: Instagram Direct kreeg enkele jaren geleden een update, waarmee het net als bij Snapchat mogelijk werd om iemand een video of foto te versturen die maar één keer bekeken kan worden. Snapchat heeft dus een directe concurrent minder na de keuze van Instagram om Direct te implementeren in de algemene app.

In 2013 experimenteerde het social media-platform al met een chatfunctie in de Instagram-app, waarop besloten werd een dergelijke optie toch onder te brengen in een aparte app in 2017. Instagram Direct werd breed uitgerold voor zowel Android- als iOS-apparaten, maar de ontwikkelaars leken nooit echt behoefte te hebben om de app te promoten. Direct is zelfs altijd in een bètaversie gebleven.

Een woordvoerder van Instagram liet tegenover de Amerikaanse website TechCrunch weten dat het bedrijf inderdaad de lopende testen met de losse Direct-app terug gaat schroeven, maar dat het er nog steeds op toe wil zien dat Instagram Direct "de beste plek" blijft voor gesprekken met vrienden. Alleen is daar dus geen aparte app meer voor nodig. Gesprekken die je in Direct voert, worden automatisch verplaatst naar de Instagram-app, dus je hoeft niets te doen om te kunnen blijven chatten.

Volgens TechCrunch blijft Instagram nieuwe functionaliteiten ontwikkelen voor Direct, alleen zullen ze voortleven in de hoofdapplicatie.

Alles onder één dak

Als een verrassing komt de integratie van Direct in Instagram niet. Facebook, de eigenaar van de foto-app, is druk bezig met het onderbrengen van verschillende apps onder één platform. In dit proces wordt de bezem nog eens door alle functionaliteiten van deze apps gehaald om er één gestroomlijnde gebruikerservaring van te kunnen maken.

0 Reactie(s) op: Waarom Instagram stopt met chatapp Direct

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.