Dit zijn de beste smartphonegames van 2020

Door: Justin Doornekamp | 01 januari 2021 09:00

Blog

Voor goede games hoef je allang niet meer een krachtige pc of console te hebben. Op je telefoon zijn genoeg games te vinden die je uren spelplezier geven en bovendien ook nog eens zeer verslavend zijn. En nee, dan bedoelen we niet Candy Crush. Dit jaar kwamen er veel smartphonegames voorbij. De beste hebben we in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet.

1. Root

Root is al jaren populair onder bordspelfanaten en afgelopen jaar kwam Leder Games met een iOS- en Android-variant van het spel. Ga online of offline het gevecht aan tegen de machtige katten, de slimme vogels of de sympathieke muizen en verover je plek in het bos. Voor een app van een bordspel is Root niet goedkoop (10,99 euro), maar de digitale versie van het spel is tot in de puntjes uitgewerkt en daarmee zeker de moeite waard.

2. Among Us

Eigenlijk hoort Among Us niet in dit rijtje thuis, omdat het spel al enkele jaren geleden uitkwam, maar we kunnen er toch niet omheen gezien de enorme interesse in de game afgelopen jaar . Het spel voert de ranglijst aan in de App Store van Apple van de populairste gratis games in 2020 en wordt dagelijks gespeeld door meer dan 60 miljoen mensen. Behoor je tot de buitenaardse bedriegers, die moeten saboteren en moorden, of tot de menselijke bemanningsleden die de bedriegers moeten ontmaskeren om hun taken tot een goed einde te brengen? Aan jou de keuze.

3. XCOM 2 Collection

XCOM was al een populair spel op consoles en desktops en het is dan ook geen verrassing dat het turn-based strategiespel ook naar de smartphone kwam. Per beurt plan je strategisch de zetten van je manschappen in een poging de strijd met de aliens te winnen. Ook deze app is met circa 27 euro erg duur in de aanschaf, maar daarvoor krijg je wel een volledig spel waar je urenlang zoet mee bent.

4. Genshin Impact

Ook de gratis te spelen RPG Genshin Impact verscheen naast de PlayStation 4 en pc voor Android en iOS. De mobiele versie van het spel werd in vier dagen na de release al 17 miljoen keer gedownload en vele spelers zijn inmiddels verslaafd aan de openwereld die Genshin te bieden heeft.

5. SpongeBob: Krusty Cook-Off

Op zoek naar een hilarisch culinair avontuur? Zet dan met behulp van SpongeBob je eigen restaurant op in Bikini Bottom en voorzie je gasten van overheerlijke maaltijden. Helaas wordt het je niet gemakkelijk gemaakt: je moet de gerechten namelijk snel bereiden om te voorkomen dat de bestellingen zich opstapelen.

1 Reactie(s) op: Dit zijn de beste smartphonegames van 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 januari 2021 07:16 alexherrys
    Really great apps,
    https://androidblue.com/quickshortcutmaker-apk/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.