Wordt dit de opvolger van de iPhone XS?

Door: Justin Doornekamp | 18 januari 2019 06:24

Blog

De iPhone XS en XS Max zijn nog maar net uit, maar Apple is nu al bezig met een opvolger: de iPhone XI. Althans, als we de geruchten mogen geloven.

Op YouTube verschenen er conceptbeelden van de iPhone XI, waarin wordt gesuggereerd dat we volgend jaar enkele grote veranderingen tegemoet kunnen zien in het vlaggenschip van Apple. Een van de meest in het oog springende nieuwe features is de camera en diverse aanpassingen aan het design. Hierdoor ligt het ontwerp van de XI vermoedelijk meer in lijn met de nieuwe iPad Pro.

Drie lenzen

Er wordt niet verwacht dat Apple voor de herfst van 2019 een nieuwe iPhone zal aankondigen, maar toch wordt er nu al flink gespeculeerd over de opvolger van de in september verschenen XS, XS Max en XR. Zo zou een nieuwe iPhone drie cameralenzen kunnen krijgen op de achterkant van het toestel, evenals verbeterde gezichtsherkenningssoftware. Mogelijk wordt ook de Apple Pencil ondersteund, waar je nu alleen nog op je iPad Pro mee aan de slag kunt.

Apple zou volgens de geruchten net als in 2018 vasthouden aan de lancering van drie modellen.

Weg met 3D Touch

Een functie die vermoedelijk juist gaat verdwijnen op toekomstige iPhones, is de 3D Touch. Met deze techniek is het mogelijk om harder op het scherm te drukken om zo andere opties tevoorschijn te halen. Volgens de bank Barclays is het verdwijnen van 3D Touch vanaf 2019 ‘algemeen bekend’ bij Aziatische toeleveranciers van Apple.

Ook zou de inkeping of ‘notch’ aan de voorkant van het scherm worden geoptimaliseerd, waardoor de telefoon meer schermruimte krijgt. Die inkeping valt namelijk niet bij iedereen in de smaak. Hopelijk zullen ook de inmiddels gebruikelijke verbeteringen door worden gevoerd in de accuduur en processor.

De geruchtenmolen draait dus goed, maar voorlopig blijft het bij speculaties. En als het aan Apple ligt, zal dat op korte termijn niet veranderen.

0 Reactie(s) op: Wordt dit de opvolger van de iPhone XS?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.