De 10 beste Zoom.nl-foto's van juli

© PXimport

De 10 beste Zoom.nl-foto's van juli

Geplaatst: 31 juli 2017 - 12:23

Aangepast: 13 december 2023 - 16:46

Daan Doedens

De vakantie is een ideale periode om je camera erbij te pakken. Of je nu gaat wandelen in de bergen of in een zwembadje in de tuin ploft, overal kun je prachtige vakantiefoto's maken, zowel met een digitale spiegelreflex als met je smartphone. Samen met onze collega's van Zoom.nl zochten we de 10 beste foto's van juli uit.

Alle foto's zijn gemaakt voor gebruikers van Zoom.nl, het grootste fotografiemagazine van Nederland. Klik op de foto voor een grote versie. Meer prachtige foto's vind je op Zoom.nl.

1 - Vroege ochtend op Bromo

Media has no description

© PXimport

Meteen maar beginnen met onze redactiefavoriet. Deze foto werd gemaakt op de Bromo-vulkaan op Java. Sowieso al een mooie omgeving, maar helemaal als er een Javaanse local met paard in de buurt is. De vage zonsopkomst maakt het helemaal af.

2 - Skye on Fire

Media has no description

© PXimport

Wat je met een klein beetje extra sluitertijd al niet kunt doen. Deze foto is gemaakt op het Isle of Skye. Het contrast tussen het glooiende water en de bijna brandende lucht maakte deze foto al Foto van de Dag, en nu heeft hij het ook tot onze lijst geschopt.

3 - Zijn koninkrijk

Wie zegt dat de leeuw de koning van de dieren is? Deze steenbok in het Franse wintersportgebied Chamonix hoeft zich niet te schamen voor zijn koninkrijk. De zonsopgang op dee achtergrond geeft het geheel een nog koninklijker tintje. 

Media has no description

© PXimport

4- IJsland

Media has no description

© PXimport

Vakantie hoef je niet altijd op het strand te vieren, je kan ook eens frissere oorden bezoeken. IJsland bijvoorbeeld. Met de boot kun je de omgeving goed bezoeken. Dreigende luchten zijn voor zonnevakantiegangers misschien een treurig gezicht, in IJsland levert het prachtige plaatjes op.

5- Bosmeer

Media has no description

© PXimport

IJsland is mooi, maar veel vaker blijven we gewoon op het Europese vasteland. Ook daar hoef je je als fotograaf niet te vervelen. Spelen met perspectief is altijd boeiend, en met deze duikbril groot op de voorgrond en de spelende kinderen verderop is dat in elk geval goed geslaagd.

6- Baai in Kalymnos

Media has no description

© PXimport

Op vakantie in Griekenland kiezen veel mensen voor Kreta of Kos, maar juist de eilanden eromheen zijn vaak nog van ongerepte schoonheid. Neem deze baai op het eiland Kalymnos bijvoorbeeld. Kristalhelder water, rotsachtige bergen en een strakblauwe lucht maken het vakantiegevoel helemaal compleet.

7 - Sunrise over Tuscany Hills II

Media has no description

© PXimport

Zonsopkomsten doen het natuurlijk altijd goed, maar als je in het uitgestrekte Toscaanse landschap staat, is het nét dat tikkeltje mooier. De verschillende landschappen contrasteren met elkaar, terwijl de zon ze allemaal tegelijk verwarmt. Zo wakker worden op vakantie is zeker geen straf.

8 - Myanmar

 

© PXimport

Vakantiefoto's hoeven lang niet altijd te bestaan uit zonsopkomsten en het strand. Juist in verre oorden kun je prachtige portretten maken. Deze bijvoorbeeld, van een kind uit Myanmar. Niet alleen de glimlach van het meisje, maar ook de omgeving is prachtig. 

9 - Race On Mud

De 10 beste Zoom.nl-foto's van juli-15082296

© CIDimport

Sommige dingen vind je niet in Nederlands. Voor koeienracen bijvoorbeeld zal je toch echt op reis moeten. Hier zijn twee koeien en hun 'berijder' onderweg voor hun fifteen minutes of fame in West-Sumatra. De race wordt gehouden om de oogst te vieren.

10 - Memories of Manarola

Dat Manarola een uiterst toeristisch plekje is, zou je uit deze foto niet opmaken. 's Avonds verdwijnen de toeristen en kun je er prachtig fotograferen. Kijk hoe de golven tegen de klippen opklimmen. Een paradijsje voor vakantiegangers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten