Gek op muziek? Dan moet je deze apps hebben!

© PXimport

Gek op muziek? Dan moet je deze apps hebben!

Geplaatst: 31 augustus 2019 - 13:29

Aangepast: 24 november 2022 - 13:41

Stefanie Katzenbauer

Muziekliefhebbers en/of muzikanten zijn tegenwoordig al lang niet meer gebonden aan Cd’s en fysieke hulpmiddelen om tot nieuwe ontdekkingen te komen. Tegenwoordig heb je overal een app voor. Deze 7 muziek apps moet je als muziekliefhebber op je telefoon hebben.

Earbits

Nieuwe muziek ontdek je met Earbits. Deze app lijkt qua concept een klein beetje op Spotify. Ook hier is de muziek onderverdeeld in playlists gebaseerd op genre of stemming. Het grote verschil is echter dat Earbits relatief onbekende bandjes selecteert om in hun afspeellijsten te verwerken. Zo kun je makkelijk nieuwe muziek ontdekken. Wanneer je een nummer tegenkomt dat je bevalt, druk je simpelweg op het duimpje omhoog. Dit nummer verschijnt dan bij je favorieten. Extra leuk: de Around the World in 30 seconds afspeellijst. Hiermee ontdek je muziek en genres van artiesten over de hele wereld. De app is geheel gratis, heeft een overzichtelijke deelfunctie én weinig tot geen reclames.

(Android/iOS)

Muziek apps

© PXimport

Perfect Ear

Heb je altijd al willen leren notenlezen? Of wat meer van de theoretische achtrond van muziekstukken willen begrijpen? Dan is Perfect Ear de app voor jou. Met deze app kun je laagdrempelig je muziekkennis en vaardigheden ontwikkelen. Van het kweken van een goed gehoor tot het leren van muzikale begrippen. Oefen bijvoorbeeld met zingen door noten na te zingen die voorgespeeld worden. Of leer deze juist herkennen als je ze opschreven ziet staan. Als je inlogt met je Google Play account kun je makkelijk je voortgang bijhouden.

(Android/iOS)

Muziek apps

© PXimport

Smule

Je favoriete liedje zing je natuurlijk graag mee, misschien durf je wel een heuse karaokesessie aan. Met Smule heb je toegang tot een ontzettend grote database met karaokenummers. In de app kun je alleen, met z’n tweeën of in een groep zingen. Smule is voor een groot deel gebaseerd op een sociaal aspect zodat je met mensen over de hele wereld samen kunt zingen. Dit is natuurlijk niet verplicht. Je kunt je karaokesessies ook gewoon voor jezelf bewaren en je opnames op ‘privé’ zetten. Als je een nummer eenmaal uitgezongen hebt, kun je het achteraf nog bewerken door er filters overheen te gooien of het tempo van je zang beter uit te lijnen met de muziek. Deze app werkt het beste met oortjes waarin een microfoon zit. Zo voel je je (bijna) een echte professional. De app is voor een groot deel gratis, maar wil je écht volledige toegang hebben tot alle functies, dan zul je een abonnement moeten aanschaffen. 

(Android/iOS)

Muziek apps

© PXimport

Soundcorset stemapparaat & metronoom

Deze app is ideaal voor de muzikanten onder ons. In deze app heb je namelijk alle handigheden die je nodig hebt in één. Met de metronoom kun je het tempo bepalen. Deze metronoom kun je afstellen op het aantal beats per minute (BPM) en je kunt de maatsoort kiezen. Daarnaast kun je op het trommetje meteen in de maat meetikken zodat je meer gevoel voor het ritme krijgt. Je kunt de metronoom zelfs met je zaklamp in tempo laten knipperen of je telefoon laten meetrillen voor als je niet de tikken van de metronoom wil horen maar alleen het ritme wil zien of voelen. Ook heeft deze app een stemapparaat. Hiermee kun je elk instrument stemmen, van je eigen stem tot een gitaar. Wil je het proces terugluisteren? Dan kun je het ritme- en stemproces ook opnemen. De app heeft nog meer functies zoals een analyzer én de bladmuziek van bekende componisten. Zo kun je thuis meteen aan de slag met oefenen.

(Android/iOS)

Muziek apps

© PXimport

Sound meter

Ga je graag naar festivals? Of luister je thuis je favoriete muziek graag net op een standje harder dan je buren leuk zouden vinden? Dan is een DB-meter onmisbaar. Hiermee zie je in één oogopslag hoe hard het geluid om je heen is en weet je meteen of het schadelijk is voor je oren of voor de relatie met je buren bijvoorbeeld. Hou hierbij in gedachten dat geluiden vanaf 80 Db schadelijk zijn voor je gehoor en dat geluiden van 120 Db of meer je gehoor direct kunnen beschadigen. Zo weet je of je het volume wat lager moet zetten óf dat je beschermde oordopjes moet dragen.

(Android/ alternatief iOS)

Muziek apps

© PXimport

Timesquare

Timesquare is de ideale app voor elke muziekliefhebber die op de hoogte wil blijven van alle festivals en optredens in de buurt. In de app vind je grote en minder grote festivals. Tik op een festival om meer informatie hierover te vinden. Natuurlijk kun je ook direct een kaartje kopen als het festival je aanspreekt. Ben je eenmaal daar aanwezig en heb je geen timetable bij de hand? Niet gevreesd! In Timesquare heb je de line-up en de timetable bij de hand zodat je geen enkel optreden van je favoriete artiesten hoeft te missen. Wil je zien of er binnenkort in de concertzaal bij jou in de buurt iets interessants speelt? Dan kun je dat in Timesquare in één oogopslag zien.

(Android/iOS)

Muziek apps

© PXimport

Drum Pads 24 – Music Maker

Ben je geïnspireerd geraakt door alle nieuwe muziek die je ontdekt hebt? Ga dan zelf aan de slag met het maken van een toffe beat in Drum Pads 24. Je kunt verschillende sample packs inladen uit verschillende genres. Van hiphop tot dubstep: er is van alles mogelijk. Je kunt ook effecten toevoegen zoals de klassieke ‘scratch’ van een plaat of stemsamples. Door een beat te loopen maak je voor jezelf de basis van een heus nummer. Dit doe je door eerst op loop te drukken vervolgens de knop van de beat die je wil gebruiken in te houden. Vervolgens selecteer je het aantal beats per minute en een beat patroon. Nu kun je op andere toetsen drukken en deze eenmalig of ook geloopt toevoegen. Je stopt de loop door de betreffende knop weer in te houden. Natuurlijk kun je je creaties ook opnemen zodat je ze achteraf terug kunt luisteren. Heb je echt de smaak te pakken gekregen? Lees dan dit artikel met nog meer apps waarmee je met je smartphone je eigen muziek kunt maken.

(Android/iOS)

Muziek apps

© PXimport

0,0

Ons oordeel

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten