'Zo'n 100 ontwerpers werken aan Apple's iWatch'

Door: Elmar Rekers | 13 februari 2013 10:49

Apple Watch

Apple heeft naar verluidt zo'n honderd productontwerpers op de iWatch gezet. Dat schrijft Bloomberg woensdag op basis van twee anonieme bronnen. De laatste weken duiken er steeds meer geruchten op over het vermeende smart-horloge van Apple.

Het team productontwerpers is volgens de bronnen het afgelopen jaar explosief gegroeid. Onder het kopje 'designers' schaart men echter ook marketingmanagers, softwareprogrammeurs en hardware-deskundigen. Het gaat hierbij om voornamelijk mensen die eerder ook gewerkt hebben aan de iPhone en iPad.

De sterke groei van het team lijkt erop te wijzen dat Apple de iWatch niet langer als een experiment ziet, maar dat er hard gewerkt wordt aan een gadget die moet worden klaargestoomd voor massaproductie. Het gaat volgens de bronnen van Bloomberg om een "computerachtig apparaat dat om de pols gedragen kan worden".

iWatch met iOS

Eerder deze week doken er ook al geruchten op over de iWatch. Zo zou deze smartwatch op het iOS-besturingssysteem draaien en werkt het nauw samen met iCloud. Daarbij moet het horloge enkele functies overnemen die nu worden gebruikt op de iPhone en iPad. Zo zou het onder meer mogelijk moeten zijn om e-mail te lezen en te zien welke telefoongesprekken er binnenkomen.

Mogelijk ondersteunt het apparaatje ook spraakassistent Siri en kan het wandelaars van real-time routeinformatie voorzien. Het is nog onduidelijk wanneer Apple de iWatch wil gaan introduceren.

0 Reactie(s) op: 'Zo'n 100 ontwerpers werken aan Apple's iWatch'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.