Zo kun je bellen met je Apple Watch

Door: chwhynny-overbeeke | 28 augustus 2015 08:08

How To

Wist je dat je je Apple Watch ook kunt gebruiken om mee te bellen, zonder dat je je iPhone daarvoor nodig hebt? Hier leggen we uit hoe dit werkt.

Als je Apple Watch aan je iPhone gelinkt is, kun je er telefoongesprekken mee aannemen of beantwoorden en oproepen versturen. Lees ook: Dit kan de Apple Watch allemaal.

Gebeld worden op je Apple Watch

Wanneer je gebeld wordt zal je Apple Watch vibreren en verschijnt de melding Inkomend gesprek op het scherm, met daarbij de naam van de beller, een groene knop om het gesprek aan te nemen en een rode knop om het te weigeren.

Als je het gesprek aanneemt, kun je vanaf je pols kletsen en met een schuifbalk het volume aanpassen. Als je op het microfoon icoon drukt, wordt je microfoon uitgeschakeld en kan de beller niets horen.

Je kunt door met de digitale kroon te scrollen ook extra opties kiezen. Zo kun je het gesprek op je iPhone aannemen in plaats van op je Apple Watch. Als je dit selecteert, hoef je op je iPhone niets te doen, omdat het gesprek al is aangenomen.

Je er via de digitale kroon ook voor kiezen om met een SMS te antwoorden als je bijvoorbeeld druk bezig bent. De standaard SMS antwoorden waaruit je in dit menu kunt kiezen kun je instellen door op je iPhone naar Instellingen > Telefoon > Reageer met tekstbericht te gaan.

Iemand opbellen met je Apple Watch

Als je met je Apple Watch iemand wilt opbellen, moet je de Telefoon app openen en een keuze maken uit Favorieten, Recent, Contacten of Voicemail. Favoriete contacten kun je instellen door op je iPhone naar Telefoon > Favorieten te gaan en op het + icoon te drukken.

Selecteer op je Apple Watch een contact en druk op het telefoon icoon om hem of haar te bellen. Ook hier kun je het volume aanpassen of de microfoon uitschakelen door de schuifbalk te gebruiken of op het microfoon icoon te drukken. Als je wilt ophangen, moet je op de rode knop drukken.

Je kunt de rest van een gesprek vanaf je iPhone voeren door tijdens het gesprek op je Apple Watch het telefoon icoon omhoog te vegen of door op de groene statusbalk bovenaan het scherm te drukken.

0 Reactie(s) op: Zo kun je bellen met je Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.