Zo koppel je bluetooth-apparaten aan je Apple Watch

Door: Chwhynny Overbeeke | 20 augustus 2015 08:01

Apple Watch

Je kunt de Apple Watch via bluetooth niet alleen aan je iPhone koppelen, maar ook aan andere apparaten, zoals bijvoorbeeld draadloze speakers. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Om volledig gebruik te kunnen maken van de functionaliteit van je Apple Watch, moet je deze aan je iPhone koppelen. Dit gaat via bluetooth, een draadloze technologie waarmee op korte afstand verbinding tussen apparaten gemaakt kan worden. Lees ook: 5 dingen die je nog niet wist van de Apple Watch.

De Apple Watch maakt verbinding met je iPhone om volledige functionaliteit te garanderen.

Op die manier maakt je Apple Watch onder andere gebruik van de rekenkracht, cellulaire connectiviteit en GPS van de iPhone. Maar je kunt ook andere bluetooth-apparaten aan je Apple Watch koppelen, zoals bijvoorbeeld een hoofdtelefoon, speakers of bloeddrukmeter.

Je kunt direct vanaf je Apple Watch met dergelijke apparaten verbinding maken. Je moet er eerst wel voor zorgen dat het bluetooth-apparaat waarmee je verbinding probeert te maken zich in de koppelingsmodus bevindt, zodat het gedetecteerd kan worden. Dit kun je doen met de instructies die met het apparaat in kwestie zijn meegeleverd. Het kan zijn dat je een toegangscode moet invoeren.

Ga vervolgens op je Apple Watch vanaf het thuisscherm naar Instellingen (het tandwielicoontje links onderaan) en druk op Bluetooth. De Apple Watch zal dan naar beschikbare bluetooth-apparaten gaan zoeken. Als er een apparaat gedetecteerd is, wordt dit op het scherm weergegeven onder de header Apparaten. Om met een apparaat verbinding te maken, hoef je er alleen maar op te drukken. Voer de toegangscode in als hierom gevraagd wordt.

Als je de verbinding tussen je Apple Watch en een apparaat wilt verbreken, moet je weer naar Instellingen > Bluetooth gaan en op het groene omcirkelde i-icoontje naast de naam van het apparaat drukken. Je komt dan op een ander scherm terecht met de optie Vergeet dit apparaat. Als je hierop drukt, wordt de verbinding verbroken.

0 Reactie(s) op: Zo koppel je bluetooth-apparaten aan je Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.