WatchOS 2 op 16 september beschikbaar

Door: Patrick Rijnders | 09 september 2015 19:32

Nieuws

Apple zal WatchOS 2, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch, op 16 september uitrollen naar al zijn smartwatches. Dat maakte Apple CEO Tim Cook woensdagavond bekend tijdens een event in San Francisco. De gratis upgrade software brengt een groot aantal nieuwe functies met zich mee.

Bij de Apple conferentie werd geopend met nieuws over de Apple Watch. Jeff Williams kwam het podium op en begon meteen maar met een open deur: de Apple Watch is een groot succes. Apple is heel tevreden over wat er tot nu toe mogelijk was met de Apple Watch, en is niet van plan om te stoppen met innoveren. Om precies te zijn gaat Apple al op 16 september Apple WatchOS 2 lanceren, waar nog meer mee mogelijk zal zijn dan met het huidige OS. Daar hoort bij dat Apple heel wat nieuwe modellen gaat lanceren, die vanaf nu al te koop zijn. Het goede nieuws daar is dat deze modellen ook al in Nederland te verkrijgen zijn!

Nieuwe generatie Apple Watch

Het nieuwe OS zal vergezeld gaan van een grote hoeveelheid nieuwe wijzerplaten en zogenoemde complications. Het wordt namelijk voor andere bedrijven mogelijk om complications te maken. Complications zijn de infomodules die je op de Apple Watch op kunt roepen. Zoals Williams het uitlegde: "Het is nogal wat dat je zomaar op je pols de informatie kunt bekijken die jij belangrijk vindt."

Er zitten vanaf OS 2 ook meer opties op de Apple Watch. Bijvoorbeeld: draai aan je horloge en je krijgt direct te zien wat je volgende afspraak is. Daarnaast wordt in het nieuwe OS het openbaar vervoer toegevoegd aan Maps, om ook deze functie nog handiger te maken. Het publiek klapte uitbundig toen Williams bekend maakte dat er inmiddels meer dan tienduizend apps in de App Store beschikbaar zijn voor de Apple Watch.

Met WatchOS 2 kunnen native apps video's laten zien, de hardware aanspreken en van de microfoon gebruik maken. Zo komt bijvoorbeeld Facebook Messenger naar de Apple Watch. Hiermee kunnen gebruikers elkaar zeer eenvoudig berichten, maar ook gesproken berichten sturen. iTranslate zal ook een flinke boost gaan krijgen. Spreek je boodschap in en het programma vertaalt het naar 90 verschillende talen.

Fotografen zullen blij worden van de nieuwe functionaliteiten van GoPro. Je kunt straks je telefoon namelijk gebruiken als zoeker, je ziet dan altijd in welke kant je camera gericht staat.

De medische kant van de Apple Watch

De makers van de app Airstrip werden op het podium geroepen. Een van hen, Dr. Cameron Powell, legde uit dat het dankzij WatchOS 2 straks nog makkelijker gaat worden voor dokters om altijd bereikbaar te zijn, en om contact te houden met collega's, verpleegsters en patiënten. Het is bijvoorbeeld simpel om vanaf de Watch een berichtje te sturen naar een patiënt. Beter nog: als je als patiënt ook een Apple Watch hebt, dan kan de dokter op afstand bekijken hoe het met je is. Hij kan je hartslag en bloeddruk monitoren.

Dit is vooral handig bij zwangere vrouwen. In misschien wel het leukste moment van dit deel van de presentatie lieten de mensen van Airstrip live de hartslag horen van een baby. Moeders en hun ongeboren kinderen kunnen zodoende constant op afstand in de gaten worden gehouden!

Nieuwe stijlen voor de Apple Watch

Jeff Williams kwam terug het podium op en vertelde over een nieuwe partnerschap dat Apple is aangegaan met een gerenommeerde horlogemaker. Er komt een verregaande samenwerking met het chique merk Hermes, Hermes heeft voor de Apple Watch een uniek leren horlogebandje ontworpen, waarmee je nog meer je eigen stijl kunt laten zien. De Hermes Apple Watch is vanaf oktober verkrijgbaar. Daarnaast komen er ook nog veel meer modellen van Apple zelf, dat onder andere een stainless steel collection op de markt brengt.

De nieuwe modellen zijn vanaf vandaag al verkrijgbaar in 24 landen, waaronder ook Nederland. Het belangrijkste nieuws werd voor het laatst bewaard: Apple WatchOS 2 wordt gelanceerd op 16 september.

0 Reactie(s) op: WatchOS 2 op 16 september beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.