Zo installeer je watchOS 2 op je Apple Watch

Door: jelle-peterse | 22 september 2015 10:01

How To

Na wat vertraging is watchOS 2 nu beschikbaar voor alle Apple Watch-gebruikers. Apple stelde de uitrol van deze grote update voor zijn smartwatch enige tijd uit, maar nu kunnen we er dan eindelijk mee aan de slag. Hoe je watchOS 2 op je Apple Watch installeert? Je leest het hier.

watchOS 2 is een grote stap voor de jonge smartwatch. Het bevat een handjevol handige nieuwe features, zoals de nachtklokmodus (waarmee je Apple Watch op je nachtkastje in een wekker verandert) en nieuwe wijzerplaten. Ook draaide in de eerste versie van watchOS alle apps van derden op je iPhone, en gaf de Apple Watch ze slechts weer. Dit zorgde ervoor dat apps vaak lang moesten laden. Vanaf watchOS 2 kunnen alle apps op de Apple Watch zelf draaien, wat ervoor zorgt dat deze veel sneller geladen kunnen worden. Lees ook: Dit kan je Apple Watch met watchOS 2.

Zo installeer je WatchOS 2 op je Apple Watch

Om watchOS 2 te installeren heb je je iPhone nodig. Ook is het noodzakelijk je Apple Watch tot tenminste 50 procent opgeladen te hebben, of hem aan de oplader te leggen. Vanuit de Apple Watch-app kun je de update downloaden en installeren.

Open vervolgens de app en ga naar Mijn Watch > Algemeen. Tik nu op Software Update. Nu verschijnt watchOS 2 in beeld, en kun je tikken op Download en installeer. Als er om de pincode van je iPhone wordt gevraagd, vul je deze in. Als je akkoord gaat met de voorwaarden, wordt watchOS 2 gedownload en geïnstalleerd.

Apple rolt updates geleidelijk uit, het zou dus kunnen dat je even moet wachten voordat watchOS 2 verschijnt. Dit doet Apple om te voorkomen dat iedereen de update tegelijk installeert, wat kan zorgen voor een erg lange downloadtijd.

1 Reactie(s) op: Zo installeer je watchOS 2 op je Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 september 2015 10:04 Anoniem
    Het blijft een nutteloos prul…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.