'Sportmodel Apple Watch kost nog geen 75 euro'

Door: jeroen-kuiper | 01 mei 2015 15:30

Nieuws

De onderdelen van de Apple Watch kosten samen nog geen 75 euro, zo berekende IHS Technology. Het onderzoeksbureau telde de prijzen van de verschillende onderdelen van de Watch bij elkaar op en kwam op een bedrag van 83,70 dollar uit. Omgerekend zo'n 74,24 euro.

Onderzoeksbureau IHS Technology zocht uit hoeveel de verschillende onderdelen van de 38mm Apple Watch Sport kosten en telde de prijzen bij elkaar op. Het kleinste sportmodel kost volgens het bedrijf 83,70 dollar. Omgerekend is dat zo'n 74,24 euro. Daarbij moet nog wel gezegd worden dat de Taptic Engine bijvoorbeeld niet is meegenomen in de berekening. Apple verkoopt de 38mm Apple Watch Sport voor 349 dollar.

Apple maakt meer kosten

Apple CEO Tim Cook zei eerder deze week echter nog dat dit soort kostenberekeningen met een korreltje zout genomen moeten worden. De CEO stelde dat de meeste berekeningen rond de producten van Apple ver van de realiteit zitten. Daarnaast moet bij het berekenen van de kosten natuurlijk ook nog rekening worden gehouden met andere kosten die het bedrijf maakt. Denk daarbij aan de kosten voor research en development, de ontwikkeling van de software en de licenties. We mogen echter wel voorzichtig zeggen dat Apple een aardige winst maakt op de Apple Watch.

0 Reactie(s) op: 'Sportmodel Apple Watch kost nog geen 75 euro'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.