Verkoop Apple Watch sterk gedaald in juni

Door: jeroen-kuiper | 08 juli 2015 14:06

Nieuws

De verkoop van de Apple Watch is in juni sterk gedaald ten opzichte van de eerste verkoopweek, zo meldt onderzoeksbureau Slice Intelligence.

Volgens het onderzoeksbureau is de verkoop van de Apple Watch met 90 procent gedaald sinds de voorverkoop van start ging op 10 april. Slice scant de e-mailinbox van deelnemers aan het onderzoek op digitale bonnetjes om te zien hoevaak een product is verkocht in de VS. In juni werden er volgens het bureau per dag tussen de 10.000 en 20.000 Apple Watches verkocht terwijl dat er in de eerste week nog 200.000 watches per dag waren. In april en mei daalde de verkoop van de Watch ook al, maar toen ging de wearable toch nog meer dan 20.000 keer per dag over de toonbank. Eind juni werden er nauwelijks 10.000 exemplaren verkocht.

Een aardig beeld

De kelderende cijfers zijn wellicht te verklaren doordat de Watch eind juni ook in de winkel kon worden gekocht in de VS en de Amerikanen dus niet meer online hoefden te bestellen. In het onderzoek van Slice worden alleen de online-aankopen meegenomen. Ondanks dat het onderzoek zich ook alleen op de VS richt krijgen we wel een aardig idee van de wereldwijde verkoop. De Apple Watch ging in Amerika als eerste in de verkoop en het land heeft een groot aantal inwoners. Daarnaast zou tien procent van de huishoudens in de VS hebben aangegeven later dit jaar een smartwatch te willen kopen. De Apple Watch is vanaf 17 juli ook in Nederland te koop.

Later deze maand maakt Apple de kwartaalcijfers bekend en dan zullen we waarschijnlijk ook de officiële verkoopcijfers van de Apple Watch te horen krijgen.

0 Reactie(s) op: Verkoop Apple Watch sterk gedaald in juni

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.