Je Sonos Play besturen met je Apple Watch

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 24 november 2015 11:10

Apple Watch

Het is misschien een beetje flauw wanneer met zegt eindelijk een nuttige functie te hebben gevonden voor de Apple Watch, maar feit is wel dat home-automation functies de Apple Watch een stuk aantrekkelijker maken. De speakers van Sonos Play zijn namelijk heel eenvoudig te bedienen vanaf je pols.

In veel gevallen is het namelijk net zo eenvoudig om je iPhone uit je broekzak te halen dan om te werken op het kleine display van je slimme horloge. Als het echter gaat om home-automation is er niets eenvoudigers dan even op je pols tikken en een handeling uit te voeren. Lees ook: De handigste IFTTT-recepten.

Stel je voor: je zit op de bank een tijdschrift te lezen en je hebt zin in wat muziek. Dan tik je op je Apple Watch, veeg je omhoog en heb je met een druk op het display je favoriete radiostation of afspeellijst gestart op je Sonos. Tof idee, maar Sonos ondersteunt de Apple Watch helaas (nog) niet. Gelukkig zijn er apps van derden.

Vanaf je Apple Watch je Sonos bedienen...ideaal!

ZonePlay op je Apple Watch

Om je Sonos Play toch te kunnen bedienen met je Apple Watch, heb je een appje nodig genaamd ZonePlay. Je betaalt er vier euro voor: gemak mag natuurlijk wat kosten.

De werking is eenvoudig. Zodra je ZonePlay hebt geïnstalleerd op je iPhone, kun je het in de instellingen van je Apple Watch toevoegen aan Snelle blik, waardoor je alleen maar omhoog hoeft te vegen op je Apple Watch om de functies van ZonePlay te benaderen. Daarna is het eenvoudig: activeer je Apple Watch, veeg omhoog en kies de afspeellijst of het radiostation van je keuze.

Overigens kun je geen nieuwe audiobronnen of afspeellijsten configureren vanaf de Apple Watch, daar heb je toch echt je iPhone voor nodig.

0 Reactie(s) op: Je Sonos Play besturen met je Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.