Hoe maak je screenshots op je Apple Watch?

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 01 juni 2015 10:08

Apple Watch

Wanneer je een screenshot maakt op je iPhone, dan wordt deze uiteraard opgeslagen in de app foto's. Maar hoe werkt dat op de Apple Watch, die zit dan toch binnen de kortste keren vol? Gelukkig doet het horloge de naam smartwatch eer aan.

Je zou je kunnen afvragen waarom je in godsnaam een screenshot zou willen nemen van je Apple Watch. Toch zijn er genoeg voorbeelden te bedenken, bijvoorbeeld omdat je vandaag eindelijk je fitnessdoel bereikt hebt en je dat beeld graag even wilt delen met iemand. We kunnen ons voorstellen dat het straks mogelijk is om zo'n bericht rechtstreeks te sturen naar iemand anders met een Apple Watch, maar het zal echt nog wel even duren voordat vrienden en familie zo'n horloge om hun pols hebben (als dat al ooit gebeurt, want het prijskaartje is niet gering). Vooralsnog zul je het dus met een screenshot moeten doen. Lees ook: Apple Watch review.

Mijn fitness-activiteit is nu niet bepaald iets waar je een screenshot van wilt maken.

Screenshot maken

Hoe je een screenshot moet maken op je Apple Watch, kun je eigenlijk wel raden. Immers, het horloge heeft maar twee fysieke toetsen, en dat zijn dus de toetsen die je tegelijkertijd moet indrukken.

Wanneer je dit doet, licht het scherm even kort op, zoals je ook gewend bent op je iPhone. Maar het mooiste? Je hoeft niet ver te zoeken naar de afbeelding, die vind je namelijk gewoon terug in de app foto's op je iPhone waarna je hem op elke gewenste manier kunt delen met vrienden en familie. Er wordt vaak kritiek geuit op het feit dat je een iPhone nodig hebt om écht iets met je Apple Watch te kunnen, maar dit is een goed voorbeeld van waarom wij het juist ontzettend handig vinden dat de twee een soort symbiotische relatie met elkaar hebben.

0 Reactie(s) op: Hoe maak je screenshots op je Apple Watch?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.