Reservekopie Apple Watch terugzetten

Door: Martin Gijzemijter | 29 mei 2015 08:59

How To

Een Apple Watch staat niet vol met contactgegevens, je e-mail wordt er niet lokaal op bewaard, het enige dat je er eigenlijk fysiek op zet zijn de apps die je installeert. Toch kan het kwijtraken van Apple Watch vervelend zijn. Want wat dacht je van al die fitness-informatie die je hebt verzameld?

Het is dan ook goed om te weten dat Apple automatisch dagelijks een reservekopie maakt van je Apple Watch. Het terugzetten van zo'n reservekopie is heel erg eenvoudig. Het eerste dat je moet doen is je horloge resetten. Je doet dat via Instellingen / X / X. Het resetten duurt een paar minuten. Nadat je de reset hebt uitgevoerd en het horloge is opnieuw gestart, dien je deze weer opnieuw te koppelen aan je telefoon, zoals je dat deed toen je hem net kreeg. Wanneer je dit hebt gedaan, krijg je in de app op je iPhone de vraag of je het horloge als een nieuw horloge wilt instellen of een reservekopie wilt terugzetten. Druk in dat geval op Zet terug vanaf reservekopie. Lees ook: Apple Watch nu ook in het Nederlands.

Reservekopie terugzetten

Je krijgt een overzicht van de serverkopieën die beschikbaar zijn (de kans is groot dat dit er maar eentje is, tenzij je meer Apple Watches gekoppeld hebt). Druk op de gevonden reservekopie, accepteer de voorwaarden en vul het wachtwoord van je Apple ID in. Hierna zal je Apple Watch worden gesynchroniseerd, en heb je weer alle instellingen, apps en gegevens terug die je had op je oude / vorige horloge.

Let op: het lijkt erop dat de reservekopie niet wordt opgeslagen in iCloud, maar in de Apple Watch-app op je iPhone en van daaruit wordt gesynchroniseerd met iCloud. Zorg er dus voor dat je in ieder geval een reservekopie hebt van je iPhone, want daarmee heb je dus ook een reservekopie van je Apple Watch.

0 Reactie(s) op: Reservekopie Apple Watch terugzetten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.