Hoe koppel ik mijn Apple Watch aan een nieuwe iPhone?

Door: Jelle Peterse Jelle Peterse | 09 oktober 2015 08:45

Apple Watch

Met de release van de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus is de kans groot dan veel Apple Watch gebruikers een nieuwe iPhone hebben. Wij leggen je uit hoe je je Apple Watch koppelt aan je nieuwe iPhone.

Koppel Apple Watch los.

Je Apple Watch ontkoppelen

Als eerste moet de Apple Watch ontkoppeld worden van de oude iPhone. Houd de Apple Watch dichtbij de iPhone, en open op de iPhone de Apple Watch app. Ga naar Mijn Watch > Apple Watch > Koppel Apple Watch los. Tik nu opnieuw om het ontkoppelen te bevestigen. Wellicht moet je je Apple ID invoeren om het activeringsslot uit te schakelen.

Je iPhone maakt nu een nieuwe reservekopie van je Apple Watch, voordat alle inhoud en instellingen van de Apple Watch worden gewist. Zo heb je straks al je gegevens nog.

Als het ontkoppelen gereed is, verschijnt het bericht "Start koppeling". Nu is je Apple Watch ontkoppeld van je oude iPhone, en is hij klaar om opnieuw gekoppeld te worden.

Houd de Apple Watch voor de camera.

Je Apple Watch aan je nieuwe iPhone koppelen

Voordat je begint is het belangrijk te checken dat Bluetooth op de nieuwe iPhone aanstaat (Instellingen > Bluetooth), en dat de iPhone met een WiFi- (Instellingen > WiFi) of mobiel-netwerk (Instelingen > Mobiel netwerk) is verbonden. Schakel de Apple Watch in door de zijknop (naast de kroon) ingedrukt te houden totdat het Apple logo verschijnt. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn voldoende zijn opgeladen, en dat ze tijdens het volgen van de stappen dichtbij elkaar zijn.

Open de Apple Watch app op je nieuwe iPhone en kies op de Apple Watch een taal. Tik op zowel de Apple Watch als de iPhone op Start koppeling. Er verschijnt nu op de Apple Watch een koppelingsanimatie, waarna je de Apple Watch voor de camera van je iPhone houdt.

Tik op het volgende scherm op Zet terug vanaf reservekopie, en volg de stappen op het scherm. Nu heb je je Apple Watch met je nieuwe iPhone gekoppeld.

0 Reactie(s) op: Hoe koppel ik mijn Apple Watch aan een nieuwe iPhone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.