Gebruik Google Maps op je Apple Watch

Door: Chwhynny Overbeeke | 16 oktober 2015 11:04

Apple Watch

De Google Maps-app voor iOS heeft een update gekregen waarmee je de app nu ook op je Apple Watch kunt gebruiken. Wat kun je ermee?

Met de nieuwe update van Google Maps voor iOS kun je routebeschrijvingen op je Apple Watch ontvangen. Als je de app op je Apple Watch opent, kun je kiezen uit twee opties: Naar huis navigeren of naar je werk. Als je een routebeschrijving naar een andere locatie wilt hebben moet je deze locatie eerst in de iOS-app opzoeken, waarna deze op je Apple Watch verschijnt. Lees ook: Zo installeer je watchOS 2 op je Apple Watch.

Als je hard op het scherm van je Apple Watch drukt kun je je vervoersmethode kiezen. Als je kort op het scherm drukt, krijg je een lijst met recente locaties uit Google Maps te zien. Hierdoor zul je minder vaak hoeven zoeken. Verder kun je vanaf je pols bedrijven opbellen.

In tegenstelling tot de Kaarten-app van Apple, moet je met de Google Maps app op je Apple Watch swipen om de routebeschrijving te doorlopen. Met de Kaarten app gaat dit namelijk automatisch.

Bovendien krijg je met de nieuwe update een vergelijking te zien tussen de verwachte reistijden per vervoerswijze zoals autorijden, fietsen en wandelen. Zo kun je van tevoren bepalen wat de beste manier zal zijn om te reizen. Soms is het namelijk bijna even snel om ergens lopend naartoe te gaan als met de auto - denk bijvoorbeeld aan een vrij korte afstand in een drukke stad met veel verkeer.

Naast de extra functionaliteit zijn er een aantal bugs verholpen en werkt de app een stuk soepeler.

0 Reactie(s) op: Gebruik Google Maps op je Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.