5 dingen die je nog niet wist van de Apple Watch

Door: Martin Gijzemijter | 05 mei 2015 12:00

Apple Watch

De Apple Watch is inmiddels alweer bijna een week op de markt. Heel veel wisten we al van het horloge, maar er zijn ook allerlei dingen die wellicht nieuw voor je zijn. We zetten er vijf voor je op een rij.

1. De Apple Watch ondersteunt geen Siri in Nederland

In onze review heb je al kunnen lezen dat de Apple Watch op dit moment geen Nederlandse taal ondersteunt. Ongewoon voor Apple, maar op zich kun je dat het bedrijf niet kwalijk nemen, want het horloge is officieel niet eens uit in Nederland. Vervelender is echter dat het betekent dat Siri ook niet werkt als je die op Nederlands hebt ingesteld. Het wil niet zeggen dat je Siri niet kunt gebruiken, je zult haar (of hem) alleen in het Engels moeten instellen.

Op de Nederlandse Siri moet je (wederom) nog even wachten.

2. Je kunt ook de tijd lezen als je batterij leeg is

Nouja, leeg is niet helemaal waar, maar wanneer de Apple Watch bijna helemaal leeg is, schakelt deze automatisch over op Power Reserve. Dit betekent dat je verder niets met je smartwatch kunt, maar nog wel de tijd kunt zien. Toch fijn, voor een horloge.

Zelfs als de batterij bijna helemaal leeg is, kun je nog de tijd zien.

3. Je kunt de tijd vooruit zetten

Ben je iemand die altijd te laat komt? Dan heeft de Apple Watch een perfecte functie. Je kunt de tijd zogenaamd een aantal minuten vooruit zetten. Het horloge houdt de échte tijd in de gaten in verband met alarm en kalendernotificaties, maar toont je een tijd die net iets later is dan de daadwerkelijke tijd, zodat je altijd op tijd de deur uit gaat. Je zou denken dat dit niet werkt, maar het zal je verbazen hoe goed je jezelf kunt foppen.

De tijd vooruitzetten zodat je op tijd komt...slim.

4. Je kunt vanaf je horloge je locatie delen

Wanneer je in een iMessage-gesprek met iemand zit, kun je heel eenvoudig je locatie delen door Force Touch toe te passen en vervolgens te kiezen voor Send Location.

Met één druk op het scherm deel je je locatie.

5. Je kunt je iPhone opsporen met je Apple Watch

Als je je iPhone even kwijt bent - en daarmee doelen we niet op diefstal of je smartphone op je werk laten liggen - dan kun je je Apple Watch gebruiken om hem weer te vinden. Deze functie laat je iPhone piepen, zodat je precies kunt achterhalen waar je je telefoon in huis hebt laten rondslingeren.

iPhone ergens in huis laten slingeren? Met je Apple Watch spoor je hem op.

1 Reactie(s) op: 5 dingen die je nog niet wist van de Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 mei 2015 20:05 darknessblade
    wow, dit zijn zo'n beetje de standaard features van een smartwatch (siri uitgezonderd)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.