17 Apple Watch-apps waar je direct mee aan de slag kunt

Door: Redactie MacWorld | 17 juli 2015 11:55

Apple Watch

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De Apple Watch is sinds vrijdag 17 juli beschikbaar in Nederland en daarom bespreken we hier een aantal apps voor de Apple Watch die direct verkrijgbaar zijn.

We blijven maar nadenken over de mogelijkheden die de Apple Watch biedt, van routeaanwijzingen vanaf je pols tot het versturen van je hartslag. Lees ook: Is de Apple Watch de beste smartwatch?

Maar wat je misschien niet weet, is dat Apple Watch-apps geen standalone apps zijn; ze hebben de app op je iPhone nodig om te kunnen functioneren. Dit lijkt misschien onhandig, maar het betekent wel dat je in afwachting van de release van de Apple Watch alvast iPhone apps kunt downloaden die met de Apple Watch zullen werken. Deze worden dan meteen aan je Watch toegevoegd zodra je er eentje hebt.

Hoewel Apple zich voornamelijk heeft geconcentreerd op het promoten van haar eigen apps voor de Apple Watch, heeft het bedrijf ook een aantal apps van derden laten zien die je vanaf de eerste dag kunt downloaden. Apps van Amerikaanse hotelketens zijn natuurlijk geweldig als je in de Verenigde Staten woont, maar hier bespreken we een aantal coole apps die in Nederland zullen werken.

Instagram

Natuurlijk zou Instagram op de Apple Watch verschijnen. Je kunt door je nieuwsoverzicht heen scrollen (ongetwijfeld foto's van eten), je kunt foto's liken en commentaar achterlaten, hoewel je alleen emoji kunt gebruiken.

Je krijgt meteen interactieve notificaties op je pols te zien, waardoor je op de hoogte kunt blijven van alle likes en commentaren op de foto van je lunch die je een half uur geleden geüpload hebt.

Download Instagram voor iOS.

Facebook

Met de Facebook-app kun je meteen vanaf je pols op vriendverzoeken of berichten reageren. Je kunt ook de digitale kroon gebruiken om door je nieuwsoverzicht heen te scrollen en updates te liken.

Download Facebook voor iOS.

Twitter

Twitter is opnieuw ontworpen zodat het op het compacte scherm van de Apple Watch past. Je kunt vanaf het horloge door je Twitter-feed heen scrollen en je kunt tweets uit je feed retweeten of als favoriet markeren.

Je kunt ook meldingen ontvangen via een simpel tikje op de pols wanneer er een nieuwe tweet verschijnt - een goed idee voor terloopse gebruikers, maar niet voor mensen die 600+ mensen volgen!

Eén van de interessantste functies van de Twitter-app op de Apple Watch is dat je tweets kunt opstellen door te dicteren. Hierdoor kun je verbaal tweeten, maar we weten niet hoe mensen er tegenover zullen staan om "#BoredAtWork" tegen hun horloge te zeggen.

Download Twitter voor iOS.

ABN Amro Alert & Check

Je banksaldo checken van je ABN Amro-rekening op de Apple Watch? Het is mogelijk want de ABN Amro Alert & Check-app is nu ook beschikbaar op de Apple Watch. Met de app van de bank kunnen particuliere klanten hun saldo checken en een notificatie krijgen als er een groot bedrag op de rekening wordt bijgeschreven. De app voor de Apple Watch staat los van de iOS-app en zal apart moeten worden gedownload.

Download de ABN Amro Alert & Check-app voor iOS en watchOS

ING Bankieren

Met de update van de iOS-app van de ING wordt ook de Apple Watch-app beschikbaar. De ING-app laat je snel je banksaldo checken op je pols. Hiervoor hoef je niet langer je iPhone uit je zak te halen. Meer dan je banksaldo checken kan overigens nog niet. Geld overschrijven moet bijvoorbeeld nog steeds via de iPhone.

Download de ING Bankieren-app voor iOS.

BMW iRemote

Je kunt je helemaal James Bond voelen met de BMW iRemote-app (en een compatibele BMW natuurlijk). BMW maakt het mogelijk om de oplaadstatus van de elektrische BMW te controleren en een notificatie te ontvangen wanneer de auto volledig is opgeladen. Met de app kun je ook je autodeur op slot doen of van het slot halen, het bereik controleren en herinnerd worden aan de eerstvolgende beurt.

De coolste functie van de BMX iRemote is dat je vanaf je horloge handmatig de binnentemperatuur kunt regelen. Dat betekent dat je de temperatuur in kunt stellen voordat je moet vertrekken zodat je auto wanneer je instapt alvast lekker warm is.

Download My BMW Remote voor iOS.

Shazam

"He, ik ken dat nummer maar ik weet niet meer hoe het heet." Dit hebben we allemaal weleens meegemaakt en Shazam wil ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt. De Apple Watch-app van Shazam gebruikt je iPhone om te luisteren naar de muziek die er gedraaid wordt en het resultaat verschijnt meteen op je Apple Watch. Dat klinkt geweldig, maar we snappen niet helemaal waarom Shazam gebruik maakt van de microfoon van je iPhone terwijl er ook eentje in de Apple Watch is ingebouwd.

De Apple Watch laat automatisch de titel en artiest van het nummer zien, evenals de liedtekst die gelijkloopt met de muziek. Dus je hebt altijd een draagbaar karaoke scherm om je pols!

Download Shazam voor iOS.

Sky Guide

Sky Guide is één van de apartere apps die beschikbaar zijn voor de Apple Watch. Het geeft je een indruk van de minder voor de hand liggende toepassingen van het horloge. Met Sky Guide kun je een kalender met aankomende astronomische gebeurtenissen (volle maan, meteorietenregens en dergelijke) zien en je kunt een notificatie krijgen wanneer er op je huidige locatie in de lucht iets interessants plaatsvindt.

Je krijgt ook een waarschuwing wanneer het International Space Station (ISS) over je locatie heen zal vliegen en je kunt een tweet naar de ISS-astronauten sturen!

Het is bedoeld voor amateursterrenkijkers; het laat afbeeldingen zien van sterrenbeelden die vanaf jouw locatie te zien zijn, waardoor je een beter idee krijgt van waar je naar kijkt en je nauwkeuriger kunt sterrenkijken.

Download Sky Guide voor iOS.

0 Reactie(s) op: 17 Apple Watch-apps waar je direct mee aan de slag kunt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.