'Apple Watch beste smartwatch'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 08 mei 2015 10:50

Apple Watch

De Amerikaanse consumentenbond heeft elf smartwatches getest en daarbij komt de Apple Watch als beste uit de bus. De smartwatch van Apple wint het vooral op gebruiksgemak en duurzaamheid.

Consumer Reports heeft elf smartwatches getest en roept de Apple Watch uit tot beste smartwatch. Naast de smartwatch van Apple testte de Amerikaanse consumentenbond onder anderen de Samsung Gear S, Moto 360, de Pebble Steel en de Sony Smartwatch 3. De smartwatches werden getest op nauwkeurigheid, de leesbaarheid in fel licht, gebruiksvriendelijkheid, hoe makkelijk de smartwatch te koppelen is met een smartphone en de kras- en waterbestendigheid. De Apple Watch wint niet bij alles tests, maar is over het algemeen wel de beste smartwatch. Lees ook: 5 dingen die je nog niet wist van de Apple Watch.

Apple Watch beste op gebruiksgemak en duurzaamheid

De Apple Watch doorstaat de meeste tests goed en scoort het beste op gebruiksgemak en duurzaamheid. De smartwatch van Apple is bijvoorbeeld het makkelijkst te koppelen aan een telefoon en de stalen versie van de Watch, die een saffieren scherm heeft, kwam zonder krassen door de krastest. De andere smartwatches hadden wel krassen. In de andere tests kon de Apple Watch zich goed meten met de andere smartwatches. De nauwkeurigheid van de stappenteller en de hartslagmeter is goed en de Watch overleefde ook de watertest. De Apple Watch, en bijna alle smartwatches, scoorden niet goed op de leesbaarheid in fel licht. De smartwatch van Pebble kwam hier als beste uit de test. Dat komt waarschijnlijk doordat de Pebble Steel als enige een e-ink-scherm heeft.

In de video, die hieronder te bekijken is, vermeldt Consumer Reports verder dat een bron verwacht dat er in 2018 wereldwijd zo'n 330 miljoen mensen een smartwatch zullen hebben. In 2013 waren dat er nog 4 miljoen.

[youtube]49uX1XP9DI0[/youtube]

0 Reactie(s) op: 'Apple Watch beste smartwatch'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.