'Apple Watch 2 op z'n vroegst halverwege 2016 verkrijgbaar'

Door: jelle-peterse | 29 september 2015 16:04

Apple Watch

Apple zou de dunnere en snellere opvolger van de eerste Apple Watch niet eerder uitbrengen dan halverwege 2016.

Analist Timothy Arcuri meldt dit, schrijft AppleInsider. Arcuri wist in het verleden al vaker zeer vroeg juiste informatie over Apple producten naar buiten te brengen. Lees ook: Zo installeer je watchOS 2 op je Apple Watch.

De eerste Apple Watch was vanaf 24 april dit jaar verkrijgbaar. De verkoop startte in Nederland pas op 17 juli. Arcuri meldt dat Apple voor het einde van het jaar 18 miljoen horloges verkocht heeft, en ze zouden er volgend jaar nog minstens nog 45 miljoen verkopen.

Speculatie of goed onderbouwd?

Het is onduidelijk of de uitspraken puur speculatief zijn, of ook daadwerkelijk onderbouwd met onderzoek. Er zijn nog maar weinig geruchten rond een opvolger van de huidige Apple Watch. Het meest belangrijke gerucht kwam afgelopen juli naar buiten, en claimde dat de Apple Watch 2 vrijwel een identiek ontwerp zou hebben. Het gerucht suggereerde dat de interne hardware kleiner zou worden, wat meer ruimte vrij zou maken voor een grotere batterij.

De eerste Apple Watch richt zich vooral op fitness, communicatie en notificaties.

Zo dun mogelijk

Apple staat er bekend om ontwerpen zo dun mogelijk te maken, waarbij ze wellicht batterijcapaciteit op een tweede plek plaatsen. Bij de tweede Watch zou Apple accuduur wel eens kunnen verkiezen boven een dunner ontwerp, om zo 24 uur met de batterij te kunnen doen.

Uiteraard zijn dit momenteel slechts geruchten, die we met een enorme korrel zout moeten nemen. Maar als je wacht met het kopen van een Apple Watch tot de tweede versie beschikbaar is, is het wellicht handig om te weten dat er voorlopig geen opvolger schijnt te komen.

0 Reactie(s) op: 'Apple Watch 2 op z'n vroegst halverwege 2016 verkrijgbaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.