Apple vraagt rechten iWatch aan

Door: Elmar Rekers | 21 februari 2013 14:41

Apple Watch

Apple lijkt de rechten voor zijn aankomende iWatch te hebben vastgelegd. Website Appleinsider.com heeft ontdekt dat Apple een patentaanvraag heeft ingediend voor een horloge met flexibel scherm dat om de pols gedragen kan worden.

De opgegraven patentaanvraag is de zoveelste indicatie dat Apple een smartwatch in ontwikkeling heeft. Appleinsider.com claimt dat de aanvraag al in augustus 2011 was ingediend, maar dat het document onlangs op punten is aangepast.

In de aanvraag omschrijft Apple een gadget die om de pols 'geslagen' kan worden, waarbij de hele band van een buigbaar beeldscherm is voorzien. Doordat het klikmechanisme zich aanpast aan de pols, zou het apparaat op iedere pols stevig blijven zitten.

Koppelen met iPhone

Het horloge waar Apple over spreekt kan gekoppeld worden aan een iPhone via Bluetooth en beschikt over een ingebouwde wifi-module. Via het touchscreen zou de gebruiker onder meer muziek kunnen aansturen, e-mails kunnen lezen en de belgeschiedenis kunnen inzien.

Geruchten over de iWatch gaan al weken rond. Naast Apple zouden ook concurrenten, waaronder Samsung, op korte termijn een smartwatch willen introduceren. Geen van de fabrikanten heeft echter al een dergelijk product aangekondigd.

0 Reactie(s) op: Apple vraagt rechten iWatch aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.