Apple iWatch aan de leiding in race om draagbare computermarkt van 500 miljoen

Door: Redactie Computer!Totaal | 22 februari 2013 08:23

Apple Watch

Terwijl iedereen aan het wachten is op Apple's iWatch voorspellen analisten dat er binnen vijf jaar jaarlijks ongeveer een half miljard dollar aan draagbare computerapparaten verkocht zal worden. ABI Research voorspelt dat tegen 2018 de markt voor draagbare computerapparatuur volwassen is geworden,

Momenteel maken sport- en activiteitstrackers het grootste deel uit (61 procent) van de draagbare technologie die verkocht wordt.

Slimme activiteitstrackers, van bedrijven zoals Fizbit en Nike, zijn overal verkrijgbaar, en hun "trendy en stijlvolle" uitstraling zorgt ervoor dat ze ernorm populair zijn bij een brede groep van klanten. Zie ook: Fitbit Flex UK prijs.

Er beginnen horloges die compatibel zijn met smartphones op te duiken, zoals de Pebble, en er doen veel geruchten de ronde dat Apple van plan zou zijn om later dit jaar een smarthorloge te lanceren. Deze zogenaamde iWatch zou synchroniseren met de iPhone van de eigenaar. We zullen later dit jaar ook de komst van de langverwachte smartbril zien. Google is al publiekelijk haar Google Glass smartbril aan het testen. Zie ook: "Wat zijn de kansen voor de iWatch?"

"De furore over draagbare technologieën, met name smarthorloges en smartbrillen komt niet als een verrassing," zegt Josh Flood, senior analist bij ABI Research.

Flood: "Het gebogen glazen horloge van Apple zou een openbaring kunnen blijken te zijn binnen de draagbare technologiemarkt. De belangrijkste vraag lijkt of het digitale horloge de iPhone zal aanvullen, of dat het als losstaand product zal dienen met andere functionaliteiten zoals mogelijkheden voor gezondheids- of activiteitstracking."

Daarnaast bieden smarthorloges extra gebruiksmogelijkheden voor een artikel dat de meeste mensen in hun bezit hebben en over het algemeen aanschaffen. Het zou kunnen dat men in de toekomst universeel van horloges gaat verwachten dat ze deze functionaliteit bieden.

Bovendien zouden de mogelijkheden van smarthorloges ertoe kunnen leiden dat ze gebruikt gaan worden als draagbare afstandsbediening voor automatiseringssystemen in huiselijke omgeving. Het zou handig zijn als je maar even met je pols hoefde te schudden om het licht in je woonkamer aan of uit te schakelen.

Dit artikel is een vertaling gebaseerd op dit artikel dat geschreven is door Simon Jary (@simonjary), van onze UK-zustersite PCadvisor: "Apple iWatch to lead 500m wearable computer rush".

0 Reactie(s) op: Apple iWatch aan de leiding in race om draagbare computermarkt van 500 miljoen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.