Apple gaat zelf grafische chips ontwerpen

Door: Lub Snoek | 03 april 2017 11:39

Apple Watch

Apple gaat zelf grafische chips ontwerpen. Het Amerikaanse bedrijf maakte al eerder zijn eigen processor-chips, maar was voor de grafische chips altijd afhankelijk van een derde partij.

Voor het ontwerpen van zijn grafische chips, gebruikte Apple voorheen altijd gepatenteerde technologie van Imagination Tech. Apple heeft nu aangegeven niet meer afhankelijk te willen zijn van deze patenten, en gaat zelf grafische chips ontwerpen en maken. Lees ook: Nieuwe iOS niet beschikbaar voor iPhone 5, 5C en iPad 4.

De grafische chips van Imagination Tech werden gebruikt voor de iPhone, iPad en Apple Watch. Het grafische techbedrijf ontving een klein royaltybedrag voor iedere grafische chip die Apple in een apparaat gebruikte.

Aandeel

Imagination Tech, waar Apple 8% aandeel in heeft, verloor volgens Reuters zo'n 65% van zijn marktwaarde na het aankondigen van het nieuws. Apple was de grootste klant van Imagination Tech en goed voor de helft van de jaarlijkse omzet.

Imagination Tech is er echter niet zeker van dat Apple de productie van zijn producten kan voortzetten zonder hierbij patenten te schenden of gebruik te maken van intellectueel eigendom of vertrouwde informatie van Imagination Tech.

Verwacht wordt dat Apple nog zo'n 65 miljoen pond zal uitbetalen aan Imagination Tech voordat de Amerikaanse techgigant zijn eigen grafische chips daadwerkelijk kan gebruiken.

0 Reactie(s) op: Apple gaat zelf grafische chips ontwerpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.