Apple bevestigt Apple Watch Series 2

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 07 september 2016 19:37

Nieuws

De geruchten deden het al vermoeden, maar Apple heeft dan eindelijk de opvolger van de Apple Watch aangekondigd, origineel genaamd de Apple Watch 2. Maar is het een waardige opvolger?

De aankondiging van de Apple Watch 2 begon vooral met veel informatie over hoe goed Apple het heeft gedaan met het horloge. Criticasters zullen dat in twijfel trekken, maar het feit dat er daadwerkelijk een tweede versie komt, betekent dat het horloge qua verkoop in ieder geval heeft voldaan aan de verwachtingen van Apple.

Pokemon Go

Voordat Apple iets vertelde over de specificaties van het horloge, kwam het met de aankondiging dat Pokémon GO ook naar de Apple Watch komt in combinatie met een fitness-achtige constructie. De nadruk daarbij ligt meer op het kijken naar je omgeving en minder op het scherm.

Waterdicht

Net als de eerste Apple Watch kan de Apple Watch Series 2 tegen water. Maar waar de eerste versie alleen spatwaterdicht was, is Series twee echt waterdicht, tot 50 meter om precies te zijn. Dit werkt via een slim systeem waarbij de luidspreker wordt gebruikt om water uit het horloge te houden.

Rekenkracht

Een andere verbetering die Apple heeft doorgevoerd is de processor. De Apple Watch Series 2 bevat nu een dual core processor, die 50 procent sneller is dan z’n voorganger. Ook bevat het horloge een nieuwe grafische processor die tweemaal zo snel is als z’n voorganger.

Display

Ook het display is onder handen genomen. De Apple Watch Series 2 komt met een display dat Apple het helderste display noemt dat ze ooit heeft uitgebracht in een product, te weten een display met maar liefst 1000 Nits.

GPS

Het beste nieuws is waarschijnlijk dat de Apple Watch Series 2 een ingebouwde GPS heeft, hetgeen natuurlijk fantastisch nieuws is voor iedereen die z’n Apple Watch gebruikt voor fitness-toepassingen. Het betekent onder andere dat je je iPhone niet nodig hebt om een workout te kunnen doen.

Stijlen

Het horloge komt in de stijlen die je inmiddels gewend bent, met een nieuwe toevoeging, namelijk glanzend wit keramiek. Ook heeft het bedrijf een aantal nieuwe kleuren toegevoegd in de Hermes-serie van de bandjes, waarmee Apple z’n arsenaal aan mode-accessoires aanzienlijk uitbreidt.

Massa of sporters?

De Apple Watch Series 2 lijkt een waardige opvolger te zijn van het eerste model en het zal interessant zijn om te zien of het horloge nu daadwerkelijk massaal omarmd zal worden, of dat het toch een horloge zal zijn dat voornamelijk interessant is voor sporters. Vooral ook omdat Apple een samenwerking met Nike heeft aangkondigd, voor een speciale Apple Watch Nike+.

Prijs en beschikbaarheid

Dan natuurlijk de hamvraag: wat kost dit stukje technologie om je arm. Van de eerste Apple Watch weten we inmiddels dat je flink in de buidel mag tasten, maar blijft Apple die strategie hanteren of wordt de prijs lager om de massa te kunnen bereiken? Helaas is het eerste waarheid, want voor de basisversie Apple Watch Series 2 mag je maar liefst 439 euro neertellen (dat geldt ook de Apple Watch Nike+). Lang hoef je dan niet te wachten, want vanaf 9 september kun je het horloge (in de VS) vooruitbestellen met een release in de week daarna.

0 Reactie(s) op: Apple bevestigt Apple Watch Series 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.