'Geheime poort' maakt accuband Apple Watch mogelijk

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 04 mei 2015 15:18

Apple Watch

Reverse Strap ontwikkelt een accuband die aan te sluiten is op de Apple Watch via een 'geheime poort' op de smartwatch. Hierdoor is de Watch op te laden zonder het horloge af te doen.

Het is mogelijk om de Apple Watch op te laden via een accuband, zonder dat je de Watch af hoeft te doen. Reverse Strap vond uit dat een 6-pin-poortje onder één van de band-aansluitingen van de smartwatch gebruikt kan worden om de Apple Watch op te laden. Het poortje wordt afgedekt door een klepje en wordt waarschijnlijk door Apple gebruikt om het besturingssysteem op de Watch te zetten of voor diagnostische doeleinden. Reverse Strap is inmiddels bezig met het ontwikkelen van de polsband die moet dienen als externe accu voor de Apple Watch.

Accuband effectief, maar wel duur

Reverse Strap noemt het opladen van de Apple Watch via een accuband sneller en efficiënter dan de oplossingen van Apple. Het opladen via de 6-pin-poort gaat niet ten koste van bijvoorbeeld de trilfunctie en de hartslagsensoren. Daarnaast hoef je de Apple Watch niet meer af te doen om de smartwatch op te laden. Er is echter ook een kanttekening te plaatsen. De accuband kost namelijk een slordige 249 dollar, zo'n 222 euro. Het sportmodel van de Apple Watch kost bijvoorbeeld 349 dollar, dus een accuband is een flinke investering. Verder is het ook nog zo dat dit soort producten vaak niet zo goed aansluiten als de officiële producten van Apple.

De accuband van Reverse Strap is al vooruit te bestellen, maar het is nog niet bekend wanneer de band klaar is en verzonden kan worden. Het bedrijf levert bij de accuband ook gereedschap om het klepje, dat de poort afdekt, open te maken.

0 Reactie(s) op: 'Geheime poort' maakt accuband Apple Watch mogelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.