3 tips voor Spotify op je smartwatch

Door: Justin Doornekamp | 12 oktober 2021 15:04

How To

Spotify heeft een update doorgevoerd voor de Wear OS-versie van de muziekapp. Hierdoor worden de mogelijkheden van Spotify op je smartwatch nog verder uitgebreid. Wij geven drie tips voor de horlogeversie van de streamingdienst.

Tip 1: Offline luisteren

Met de laatste update is het mogelijk om afspeellijsten, albums en podcasts te downloaden op je horloge. Dit betekent dat je je telefoon niet meer hoeft mee te nemen als je muziek wilt luisteren tijdens het hardlopen of fietsen. Je hebt wel een abonnement op de streamingdienst nodig en je smartwatch moet draaien op Wear OS 2.0 of later. Gratis gebruikers kunnen alleen naar podcasts in de offline modus luisteren. 

In Spotify op je smartphone kun je voor de optie Download to watch kiezen om muziek op je horloge te downloaden. Heb je je telefoon niet bij de hand? Open dan Spotify op je horloge, zoek naar muziek en tik vervolgens op de downloadknop om de muziek te downloaden op je smartwatch.

Heb je een Apple Watch, dan kun je al langer nummers op je horloge zetten. Dit doe je in de Spotify-app op je Apple Watch.

Nummers downloaden op een Apple Watch kon al langer.

Tip 2: nummers verwijderen van je horloge

Op je slimme horloge kun je niet oneindig veel nummers zetten: dit is afhankelijk van hoeveel opslagruimte je op je smartwatch beschikbaar hebt. Meestal kun je diverse afspeellijsten of een honderdtal nummers opslaan. Op een gegeven moment wil je de nummers die je hebt opgeslagen op je horloge dus verwijderen om plaats te maken voor andere liedjes. Dit kun je doen door Spotify te openen op je horloge en vervolgens te kiezen voor Bibliotheek. Kies voor Downloads bewerken en tik vervolgens op Verwijderen bij een gedownloade afspeellijst of podcast. Scrol naar de onderkant van het scherm om via Alles Verwijderen ieder nummer in de lijst van je horloge te halen. Helaas kun je niet vanaf alle horloges nummers verwijderen. Je zult dan op je pc of smartphone het nummer uit een afspeellijst moeten halen. 

Tip 3: Siri gebruiken

Heb je een Apple Watch met watchOS 6 of hoger, dan kun je ook Siri gebruiken voor Spotify. Door middel van handige stemcommando’s kun je onder meer door je bibliotheek bladeren, recent afgespeelde nummers bekijken, nummers pauzeren en het volume wijzigen. Net als op je iPhone of iPad zeg je Hey Siri, gevolgd door de spraakopdracht en daarna op Spotify. Denk aan Hey Siri, speel mijn Discover Weekly-playlist af op Spotify. De toevoeging op Spotify is nodig om te voorkomen dat er muziek wordt afgespeeld via de standaard Muziek-app van Apple.  

0 Reactie(s) op: 3 tips voor Spotify op je smartwatch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.