Zo werkt Apple Music op je Android-smartphone

Door: Lub Snoek | 11 november 2015 15:03

How To

Sinds woensdag is de béta van Apple Music beschikbaar in de Play Store van Android. Voor alle Android-gebruikers die niet kunnen wachten om het uit te proberen, maken we je snel wegwijs in de béta-versie van Apple Music voor Android.

Een ware Android app

Allereerst moeten we toegeven dat het Apple heel goed is gelukt om Apple Music om te toveren tot een ware Android-app, zonder daarbij gelijkenissen met de originele applicatie kwijt te raken. Het eerste verschil zien we bij het opstarten; de functie om een gezinsaccount aan te maken verdwenen. De eerste gelijkenis hebben we bij de opstart ook al te pakken; je moet inloggen met je Apple ID.

Er vanuit gaande dat niet elke Android-gebruiker in het bezit is van een Apple ID, kan dit gezien worden als het eerste obstakel voor eenvoudig gebruik van Apple Music op Android. Lees hier hoe je eenvoudig een Apple ID aanmaakt.

Vertel Apple Music wat je leuk vindt.

Nadat je hebt ingelogd met je Apple ID, krijg je de kans om Apple Music te vertellen welke muziek je leuk vindt. Door op een genre te drukken wordt de bubbel groter en zal Apple Music meer muziek van dat genre voor je selecteren. Na het selecteren van genres, krijg je de keuze uit een aantal artiesten uit je gekozen genres. Een ieder die net als ik reggae als genre kiest met de hoop Bob Marley voorgeschoteld te krijgen, komt bedrogen uit. Apple Music interpreteert reggae als het modernere dancehall en biedt bij het eerstvolgende scherm de grootste hits van Sean Paul en Major Laser aan.

Voor jou

Het startscherm van Apple Music is de Voor jou-pagina. Hier wordt muziek geselecteerd die je wellicht aanspreekt. Door op de menu-knop (drie liggende streepjes) de drukken, zie je de verschillende functies die Apple Music je te bieden heeft.

Het Nieuw-scherm is vooral gericht op nieuwe muziek van artiesten die je wellicht niet zelf zou opzoeken.

Het Radio-venster verwijst naar het station Beats 1, een 24-uurs radiostation waar constant nieuwe programma's van een scala aan artiesten wordt uitgezonden. Naast geselecteerde afspeellijsten is het ook mogelijk om te zoeken naar specifieke genres. Net als bij de radio-functie van Spotify, is het mogelijk om door nummers te scrollen en nummers over te slaan. Net als bij andere streaming-radiostations is het niet mogelijk het vorige nummer terug te halen.

Connect

Dit is toch wel de afdeling die Apple Music zijn kracht geeft. Hier plaatsen artiesten en muziek-curators nieuws, tracks en speciale afspeellijsten. Als je voor het eerst het Connect-venster opent, kun je selecteren welke artiesten en curators je wil volgens. Connect wordt vanaf dat moment een soort newsfeed met content van de personen die jij volgt. Deze berichten kun je vervolgens ook liken en het is mogelijk om een reactie achter te laten.

Mediaspeler

Naast online content is het ook mogelijk om je eigen muziek in Apple Music af te spelen. Op het moment dat je nummers koopt in de iTunes Store of toevoegt vanuit Apple Music, verschijnen die bij Mijn muziek.

Het is mogelijk om muziek op je Android-apparaat te ordenen in een afspeellijst, al worden eerder gemaakte afspeellijsten niet herkend door Apple Music. Naast eigen muziek is het ook mogelijk om muziek uit de database van Apple Music te ordenen en deze offline beschikbaar te maken.

Android v.s. iOS

Qua gebruiksvriendelijkheid is Apple Music voor Android ongeveer gelijk aan zijn iOS-tegenhanger; Beats Radio biedt veel muziek van verschillende genres en met Connect kun je artiesten op een aantrekkelijke manier op de voet volgen.

Het voordeel van deze applicatie op iOS is dat Apple Music in de standaard muziek-applicatie verwerkt is, Android heeft al een eigen app voor het afspelen van muziek en krijgt met Apple Music een tweede (en voor Spotify-gebruikers een derde) applicatie voor het afspelen van muziek. De tijd zal leren of het Apple lukt om Spotify op de Android-markt van zijn troon te stoten.

0 Reactie(s) op: Zo werkt Apple Music op je Android-smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.