Zo voeg je gezichtsfilters toe in je Zoom-gesprekken

© PXimport

Zo voeg je gezichtsfilters toe in je Zoom-gesprekken

Geplaatst: 7 maart 2021 - 07:17

Aangepast: 25 november 2022 - 10:49

Justin Doornekamp

Hoewel Zoom begon als een dienst voor zakelijke vergaderingen, is de videotool sinds de coronacrisis uitgegroeid tot de ideale manier om met vrienden en familie in contact te blijven. Daarom werden er door Zoom gaandeweg opties toegevoegd om je videogesprekken op te leuken, denk aan uitbundige achtergronden. Sinds kort kwam daar de optie Studio Effects bij, waarmee je gezichtsfilters kunt toevoegen in je Zoom-gesprekken. 

Met de gezichtsfilters kun je jezelf dikkere wenkbrauwen of een snor geven en kun je ook je lippen een kleurtje geven tijdens videogesprekken. De functie is nog steeds in bèta, maar werd in september vorig jaar al uitgerold. Echter ontdekken veel Zoom-gebruikers de optie nu pas voor het eerst. 

Zo werkt dat

Start een Zoom-meeting en klik op Video Settings, een optie die je vindt door te klikken op het pijltje naast Stop Video aan de onderkant van het scherm. Van daaruit selecteer je Background en Filters en kies je vervolgens voor Studio Effects (Beta), rechtsonder in het scherm. Mogelijk moet je de effecten eerst nog downloaden, maar dat is met één klik op de knop gebeurd.

Daarna kun je direct losgaan: kies je voor een dikke snor of een vilein sikje en rode lippenstift? In totaal zijn er zo’n zeven verschillende typen wenkbrauwen en gezichtsbeharingsopties om uit te kiezen, naast tien kleuren lippenstift. 

Ook kun je aangeven of je deze look voor elke meeting wilt of enkel voor je eerstvolgende videogesprek. De eerste optie is wellicht niet erg handig, zeker niet als je veel zakelijke vergaderingen hebt. Zo werd een advocaat in de Amerikaanse staat Texas tijdens een hoorzitting via Zoom recent nog flink in de verlegenheid gebracht door de camerafilter. 

Meer opties

Binnen Background en Filters vind je overigens meer opties om je videogesprekken kleur te geven. Zo zijn er standaard veel achtergronden beschikbaar, maar je kunt ook je eigen foto’s gebruiken als achtergrond door op het plusteken te drukken. Onder het kopje Filters vind je daarnaast wat simpele bewerkingen, waaronder diverse kaders, hoedjes en zonnebrillen. Veel van deze opties zijn vergelijkbaar met de rechttoe, rechtaan filters die je ook vindt in Snapchat.

Gebruik je Zoom voor het eerst, dan kun je je hier inlezen over de dienst en wie nog wat meer tips kan gebruiken om videogesprekken zo soepel mogelijk te laten verlopen, slaat er het beste dit artikel nog even op na. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten