Zo stel je beperkingen in op je Apple TV

Door: Chwhynny Overbeeke | 08 maart 2016 11:04

Algemeen

Je kunt op je Apple TV beperkingen instellen om bepaalde functies en inhoud te blokkeren. Dit is bijvoorbeeld handig als je kinderen hebt. Hier laten we zien hoe dit werkt.

Als je een vierde generatie Apple TV hebt, kun je bepaalde functies en inhoud blokkeren. Om dergelijke beperkingen in te schakelen moet je op je Apple TV naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen gaan en Beperkingen kiezen. Je kunt nu een viercijferige toegangscode aanmaken die gebruikt kan worden om je ingestelde beperkingen tijdelijk op te heffen. Bevestig de code en kies OK. Lees ook: Gebruik je iPhone als afstandsbediening voor Apple TV.

Wachtwoorden

Er zijn verschillende manieren waarop je content en functies kunt beperken. Als je voor een onderdeel de optie Geef toegang of Toon of Sta toe kiest, hoeft er geen wachtwoord ingevoerd te worden om dat onderdeel te benaderen. Kies je Beperk, dan zal de viercijferige code moeten worden ingevoerd om onderdelen aan te schaffen, te huren, of te gebruiken. Met Verberg zal het onderdeel niet zichtbaar zijn, zodat het niet gebruikt kan worden. Kies je Blokkeer of Nee, dan wordt het onderdeel volledig geblokkeerd.

Expliciet materiaal

Op deze manier is het mogelijk om bepaalde aankopen of items uit de iTunes Store te blokkeren of te beperken, zodat je kinderen bijvoorbeeld een specifieke film niet kunnen zien, of alleen materiaal met een bepaalde leeftijdskeuring kunnen bekijken. Voor muziek en podcasts kun je aangeven of je wilt filteren op expliciet materiaal. Kies Schoon om geen expliciet materiaal weer te geven, of Expliciet om niet te filteren.

0 Reactie(s) op: Zo stel je beperkingen in op je Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.