Zo schoon je jouw Netflix kijklijst op

Door: Stefanie Katzenbauer | 21 april 2019 17:25

How To

Wie vaak en veel op Netflix films en series kijkt, zal dit een bekend probleem vinden: je overvolle kijklijst. Hier komen alle films en series terecht die je misschien ooit vijf minuten gekeken hebt maar uiteindelijk misschien niet interessant vond. Gelukkig hoef je niet langer tegen deze titels aan te blijven kijken: zo schoon je je Netflix kijklijst op.

Een voordeel van het opschonen van je Netflix kijklijst is dat Netflix je vervolgens beter passende content kan aanbevelen. Door de titels te verwijderen waar je geen klap aan vond en alleen die te bewaren die je wel leuk vond om te kijken, weet Netflix beter waar jouw interesses liggen.

Log in je browser in bij Netflix en ga rechtsboven naar je profiel. Selecteer vervolgens ‘account’. Scroll helemaal naar beneden totdat je bij je profiel uitkomt. Hier zie je rechts ‘kijkactiviteit’ staan.

Netflix kijklijst opschonen

Wanneer je hierop klikt, krijg je een lijst te zien van alle titels die je hebt gekeken én die op je kijklijst staan. Rechts naast de titels zie je een rondje met een streep erdoor. Als je op dit icoontje klikt, verwijder je de titel uit je kijklijst én wordt deze niet langer weergegeven in de lijsten ‘onlangs gekeken’ en ‘verder kijken’.

Titels die Netflix aanbeveelt op basis van de verwijderde titel, zullen dan ook niet meer verschijnen. Het kan wel eventjes duren voordat al je veranderingen zijn doorgevoerd. Netflix kan tot 24 uur nodig hebben om je lijst op te schonen en je aanbevelingen aan te passen.

Heb je per ongeluk een titel verwijderd wat niet de bedoeling was? Dan is de enige manier om deze weer terug te krijgen in je kijklijst het opnieuw aanvinken en/of kijken hiervan.

Het kan een behoorlijk intensieve klus zijn om door al deze titels te scrollen en handmatig op te schonen. Een tip is om bij te houden welke titels je echt vreselijk vond, en alleen deze op te zoeken en te verwijderen in je kijklijst. Zo voorkom je aanbevelingen op basis van deze titels. Daarnaast vul je je kijklijst ook het makkelijkste aan in je browser.

Kies een genre en selecteer vervolgens de vier vierkantjes. Sorteer de titels van a tot z. Zo kun je overzichtelijk de titels van dat genre bekijken zonder dat Netflix zich bemoeit met de aanbevelingen.

Netflix kijklijst opschonen

0 Reactie(s) op: Zo schoon je jouw Netflix kijklijst op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.