Zo schakel je vriendensuggesties uit op Facebook

Door: Dirk Schoofs | 29 juli 2021 09:19

How To

Dat Facebook veel meer weet over jou blijkt nog maar eens uit de rubriek ‘Mensen die je misschien kent?’ Plots passeren vroegere dorpsgenoten, vrienden van vrienden en ex-liefjes de revue. En hierdoor weet je ook dat jij op dezelfde manier wordt gepresenteerd bij anderen. Wil je de functie Vriendensuggesties uitzetten? Dat kan!

Op de website

Waar haalt Facebook die suggesties vandaan? In de meeste gevallen gaat het om gemeenschappelijke vrienden en vrienden van vrienden. Maar het kan ook zijn dat je lid bent van dezelfde Facebook-groep of dat je getagd bent op dezelfde foto. Misschien hebben jullie een gemeenschappelijk netwerk zoals een school of werkgever? Op de desktopwebsite van Facebook kun je de functie Vriendensuggesties in je accountinstellingen uitschakelen. Nadat je bent aangemeld, klik je rechtsboven op het menupictogram. Dat is het pijltje dat omlaag wijst. Daar selecteer je in het vervolgkeuzemenu de optie Instellingen & privacy en vanaf daar ga je naar Instellingen. Daar kun je aan de linkerkant op de optie Meldingen klikken.

Open in Instellingen de rubriek Meldingen.

Push, e-mail of sms

Eerst moet je beslissen of je de meldingen voor mensen die je misschien kent überhaupt wilt ontvangen. Als je deze optie actief laat dan kun je nog aangeven op welke manieren je deze meldingen wilt ontvangen: als pushmeldingen, per e-mail of per sms. Wil je alle vriendsuggesties stopzetten, dan gebruik je de schuifknop om die meldingen niet langer toe te staan. Hierdoor zul je voortaan zelf je vrienden moeten zoeken en toevoegen.

Hoe wil je die meldingen ontvangen?

Mobiel

Op Android- of iOS-toestellen kun je deze dienst uiteraard ook uitzetten. Eerst open je de Facebook-app en daarna tik je op het menupictogram (de drie horizontale lijntjes). In dit menu scrol je naar beneden tot je bij Instellingen & privacy komt en ook daar kun je de Instellingen openen. Hier moet je weer flink naar beneden scrollen tot je in de rubriek Meldingen de Instellingen voor meldingen kunt openen. Tik op de knop Mensen die je misschien kent. Net zoals op de Facebook-website schakel je de vriendensuggesties uit via push, e-mail en/of sms door op het schuifbalkje naast de optie te tikken. Wil je alle vriendensuggesties op Facebook uitschakelen, dan kan dat hier ook met een centrale knop. De schuifregelaar wordt grijs wanneer de instelling is uitgeschakeld.

Ook op je mobiele apparaat kun je vriendensuggesties uitschakelen.

0 Reactie(s) op: Zo schakel je vriendensuggesties uit op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.