Zo kun je Netflix opzeggen

Door: Laura Jenny | 19 augustus 2021 14:58

How To

De meeste films en series kijken we tegenwoordig op de bekende streamingdiensten, zoals Netflix. Maar er zijn periodes, waarin je niet of minder tv kijkt en dan is het zonde om iedere maand gewoon te blijven betalen voor je abonnement. Je kunt Netflix gemakkelijk tijdelijk opzeggen.

Netflix opzeggen betekent niet per se dat je de dienst nooit meer gebruikt, maar het kan wel zijn dat je veel films en series al hebt gezien en zit te wachten tot je favoriete series weer verdergaan. Het kan zijn dat je dan even een kwartaal geen Netflix afneemt om vervolgens weer een half jaar abonnee te zijn. Er is wat dat betreft gelukkig veel mogelijk, want Netflix is niet zoals telefoonabonnement. Je spreekt hij bij ingang van het abonnement niet af voor een bepaalde tijd. Een Netflix-abonnement is maandelijks opzegbaar.

Netflix screenshot

Netflix opzeggen stap-voor-stap

 • Wanneer je Netflix-abonnement precies stopt, dat hangt af van wanneer je het abonnement bent aangegaan. Maar, je wil natuurlijk weten hoe je het dan stopt. Dat doe je als volgt.
 • Open de Netflix-app en selecteer jouw profiel.
 • Klik in de rechteronderhoek op de drie streepjes.
 • Er opent dan een menu waarin je profielen kunt beheren, Netflix gratis aan je vrienden kunt geven en een kleiner menu met daarin de app-instellingen, je account, help en afmelden.
 • Klik niet op afmelden, want dit betekent slechts dat je uitlogt uit de app op dat toestel. Ga naar Account.
 • Netflix opent dan vanuit de app een Netflix-pagina in de browser, waar van alles te lezen over je account, zoals lidmaatschap en facturering.
 • Klik daar onderaan de pagina op de grote grijze knop Lidmaatschap opzeggen.
 • Netflix vraagt je voor de zekerheid nog of je echt wilt opzeggen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je per ongeluk tijdens het scrollen die knop iets te enthousiast aantikt en je abonnement afloopt. Er staat precies wanneer je opzegging ingaat (aan het einde van je huidige factureringsperiode). Heb je Netflix aangeschaft met een cadeaukaart, dan kun je blijven kijken tot het volledige saldo van de cadeaukaart op is.
 • Klik op Opzegging voltooien als je zeker bent dat je even geen behoefte hebt aan Netflix, beantwoord eventueel nog een vraag die Netflix heeft en je opzegging is gedaan.

Abonnement wijzigen

Het is ook mogelijk om alleen je abonnement te wijzigen. Je kunt te allen tijde bijstellen welk type abonnement je gebruikt. Soms wil je misschien een film in ultra-HD kijken, terwijl je anders prima uit de voeten kunt met het goedkoopste abonnement. Het is altijd mogelijk om deze te wijzigen in het 'je account'-menu zoals in de eerste stappen hierboven werd beschreven. Let op: de hoogte van het abonnementsgeld hangt ook samen met hoeveel schermen er tegelijk Netflix kunnen kijken. Deel je je abonnement met anderen, dan is het dus wel zo aardig om ze in te lichten. Als er namelijk al te veel mensen kijken, dan krijg je een foutmelding.

Profiel is niet helemaal weg

Handig om te weten is dat je met je opzegging niet per se al je gegevens laat verwijderen. Netflix herinnert je er zelfs in het proces van opzeggen aan dat als je binnen 10 maanden weer opnieuw met die inlog een abonnement neemt, je al je profielen en favorieten behoudt. Dat is natuurlijk erg handig, zeker als je iemand bent die af en toe een maandje of twee Netflixt en dan weer even twee maanden niet.

Zelfs je kijkactiviteit blijft, waardoor je met al je series precies weer verder kunt kijken waar je gebleven was. De enige last hiervan is dat als je echt lang tussen die opzeggingsperiode en die startperiode laat zitten, je waarschijnlijk vooral omwille van geheugen toch een aflevering (of twee) bij het begin zal moeten starten om weer te weten wat je keek.

Alternatieven

Netflix blijft nog steeds een van de duurste streamingdiensten waar je momenteel uit kunt kiezen. Een abonnement kost je al snel 11 tot 14 euro per maand. Niet iedereen heeft dat ervoor over. Je kunt ook andere streamingdiensten overwegen. Er zijn tegenwoordig namelijk veel opties beschikbaar: van KPN Interactieve TV tot Upflix en Vevo. Gratis films streamen kan ook door middel van Plex, een streamingdienst die lijkt op Netflix.

0 Reactie(s) op: Zo kun je Netflix opzeggen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.