Zo kun je je Apple TV herstellen

Door: Chwhynny Overbeeke | 08 december 2015 08:22

Algemeen

Het kan gebeuren dat je Apple TV ineens niet meer goed werkt. Het is mogelijk om de vierde generatie Apple TV vanaf het apparaat zelf of via iTunes te herstellen. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Als je vierde generatie Apple TV niet meer werkt zoals het hoort, is het meestal het beste om het apparaat te herstellen. Het kan namelijk voorkomen dat apps niet meer goed werken, je geen goede internetverbinding meer kunt krijgen, AirPlay niet meer functioneert, enzovoorts. Lees ook: Apple TV (2015) - Nog niet de toekomst van televisie.

Het apparaat herstellen vanaf de Apple TV

Je kunt de fabrieksinstellingen van het apparaat herstellen door naar Instellingen > Systeem te gaan en Herstel te selecteren.

Als je vervolgens de optie Zet terug kiest, worden alle fabrieksinstellingen teruggezet en wordt het apparaat helemaal hersteld met de meest recente versie van het besturingssysteem. Hierdoor worden de problemen meestal opgelost, tenzij er een probleem met de hardware zelf is.

Je moet vervolgens wel de Apple TV opnieuw instellen om de beste kwaliteit op je televisie te krijgen, aangezien je nu weer met de standaardinstellingen te maken hebt.

Als je voor Herstel alle instellingen kiest in plaats van voor Zet terug, worden alleen de standaardinstellingen teruggezet, maar het besturingssysteem wordt niet opnieuw geïnstalleerd. Als je problemen met je apparaat hebt is het daarom veel beter om de Zet terug optie te kiezen.

Het apparaat herstellen via iTunes

Het is ook mogelijk om iTunes te gebruiken voor het herstellen van je Apple TV. Je zult hiervoor wel een USB-C naar USB kabel nodig hebben voor de vierde generatie Apple TV of een Micro USB naar USB kabel voor de tweede of derde generatie Apple TV.

Je kunt ook iTunes gebruiken om je Apple TV te herstellen.

Koppel de HDMI kabel los van je Apple TV. Ga op de computer naar iTunes en gebruik de USB kabel om je Apple TV aan je computer te koppelen. Als je een derde generatie Apple TV of eerder hebt, moet je de stekker van het apparaat uit het stopcontact halen.

Ga in iTunes naar het overzicht van de Apple TV. Klik vervolgens op Herstel Apple TV. Het apparaat zal dan hersteld worden. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van je internetsnelheid omdat de nieuwste versie van het besturingssysteem gedownload moet worden. Als de procedure voltooid is, moet je de USB kabel (en eventueel de stroomkabel) weer loskoppelen. Plug de HDMI kabel weer in de Apple TV en doe de stekker weer in het stopcontact. Het apparaat zou nu weer goed moeten werken.

Zorg wel dat je de instellingen weer aanpast zodat ze optimaal zijn voor je apparatuur.

0 Reactie(s) op: Zo kun je je Apple TV herstellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.