Koppel een andere afstandsbediening aan je Apple TV

Door: chwhynny-overbeeke | 11 maart 2016 07:27

How To

Het is mogelijk om je Apple TV met een infrarood-afstandsbediening van een andere fabrikant te bedienen. Hier bespreken we hoe je deze aan je Apple TV kunt koppelen.

Als je veel verschillende apparaten in huis hebt kom je op een gegeven moment met een groot aantal afstandsbedieningen te zitten. Misschien wil je daarom liever de afstandsbediening die met je televisie of blu-ray-speler is meegeleverd gebruiken om je Apple TV te bedienen. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen. Lees ook: Gebruik je iPhone als afstandsbediening voor Apple TV.

Afstandsbediening koppelen

Ga op je vierde generatie Apple TV naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten en kies de optie Leer afstandsbediening kennen. Heb je een ouder model, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen en kies Leer afstandsbediening kennen. ]

Selecteer vervolgens op de afstandsbediening die je van plan bent aan je Apple TV te koppelen een instelling waarmee geen andere apparaten bediend worden. Is er niets vrij, gebruik dan een andere knop die geen apparaten bedient.

Selecteer op je Apple TV de optie Start. Je krijgt dan de symbolen van de zes knoppen die op de afstandsbediening van de Apple TV voorkomen te zien.

Je kunt zien dat de knop Omhoog geselecteerd is. Houd op de afstandsbediening van de andere fabrikant de knop die je voor deze functie wilt gaan gebruiken ingedrukt totdat de blauwe balk vol is.

Vervolgens wordt de volgende knop automatisch geselecteerd. Je moet nu voor de overige vijf knoppen het proces herhalen.

Meerdere afstandsbedieningen

Het is ook mogelijk om meerdere afstandsbedieningen aan de Apple TV te koppelen, zodat je deze bijvoorbeeld kunt bedienen met zowel de afstandsbediening van je televisie als die van je blu-ray-speler. Dit kun je doen door opnieuw naar Leer afstandsbediening kennen te gaan en een andere afstandsbediening toe te voegen.

0 Reactie(s) op: Koppel een andere afstandsbediening aan je Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.